Vali Gül: Taş toplama makinesi tarımsal verimliliği artıracak

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül: Taş toplama makinesi tarımsal verimliliği artıracak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 18:29

Vali Gül: Taş toplama makinesi tarımsal verimliliği artıracak

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, ‘Tarımsal Etkinlik Artırma Projesi’ kapsamında İl Özel İdaresi ve İl Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Taş Toplama ve Katı Gübre Dağıtma Makinesi Tanıtım Programı’na katıldı.
İl Tarım Müdürlüğü Uygulama Bahçesi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Vali Gül, yerli kaynakların olabildiğince kullanılmasını isteyip, israftan kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu makineler çalıştığında toprağımız daha iyi işlenecekse, ekilmeyen, dikilmeyen arazilerde tarımsal üretim yapılacaksa, bu arazideki israf ortadan kalkmış olacak. Dolayısıyla da daha çok üretmiş olacağız. Kendi yerli kaynaklarımızı daha çok değerlendirmiş olacağız. Bu makineler tarımsal verimliliği artıracak" dedi.
Taş toplama ve katı gübre dağıtma makinesinin çiftçilerin kullanmak isteyeceği bir ekipman olduğunu ifade eden Gül, "Bu tür makineler çiftçinin işini kolaylaştırdıkça sivil toplum kuruluşlarımız bunların sayılarını artıracaklardır. İl Özel İdaremiz sadece bu makineleri dağıtmadı. Geçen senede süt soğutma tanklarını dağıttı. İnşallah bu senede 100’ün üzerinde süt soğutma tankı dağıtacak. Böylece çiftçilerimiz ürettikleri sütleri kısa sürede soğutma zincirine koyduğunda gelirleri artmış olacak. Rekabet edebilme şartları artmış olacak. İhracat yaparken istenilen kalitede ürün pazarlamış olacağız" diye konuştu.
Konuşmanın ardından makineler çalıştırılarak, arazide taş toplatıldı. İl Özel İdaresi tarafından 2'şer adet alınan taş toplama ve katı gübre dağıtma makinesi İl Tarım Müdürlüğüne devredilecek. İl Tarım Müdürlüğü ise yapılan protokolle Ziraat Odası Başkanlığına makineleri verecek. Daha sonra ise oda yönetimi makineyi çiftçilerin kullanımına sunarak, tarımsal üretimin artırılmasını sağlayacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!