Vali Gül, okul-aile birliği toplantılarına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül, okul-aile birliği toplantılarına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 09:43

Vali Gül, okul-aile birliği toplantılarına katıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, kenttti eğitim veren bazı okulların okul-aile birliği toplantılarına katıldı.
İlk olarak Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin toplantısına katılan Vali Gül, meslek liselerinin önemli olduğunu belirterek en önemli sorunun mesleksizlik olduğunu ifade etti. Meslek liselerinin ülkeye kalifiye eleman kazandırdığını ifade eden Gül, "Sivas’taki meslek liselerinin sayılarını yükseltmek istiyoruz. Ondan daha önemlisi fiziki imkanları ve eğitim kalitesini de yükseltmek istiyoruz. Bunun için sanayi-okul işbirliği kapsamında OSB’nin yanında bir tane meslek lisesi inşaatına başladık, bir tanesine de başlayacağız. Okulun şehrin kenarında olması nedeniyle ulaşım ve yemek sorununu da çözdük. Organize Sanayi Birlikleri Üst Kurulu’nun Sivas’taki toplantısında konu Milli Eğitim Bakanımıza intikal ettiğinde kendisi OSB’de bulunan meslek liselerinin ulaşımı ve yemeğinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. Ayrıca burada kalmak isteyenler için yurdumuzda olacak." dedi.
Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi, okul-aile birliği toplantısına geçti. Toplantıda görüşlerini dile getiren Gül, akademik başarının tek başına bir şey ifade etmediğini dile getirerek, "Çocuğunuza güvendiğiniz, onu motive ettiğiniz müddetçe akademik başarı da gelir. Çeşitli zararlı alışkanlıklar bu dönemde karşınıza çıkıyor. Okullarımıza ilk defa güvenlik görevlisi ve kamera sistemlerini dahil ettik. Amacımız çocukların güvenli bir şekilde gelip gitmesidir." diye konuştu.
Ardından Namık Kemal İlkokulu'na geçen Vali Gül daha sonra okul-aile birliği toplantısına katıldı. Son olarak Hasan Vardar Ortaokulu’ndaki toplantıya katılan Gül burada da öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra velilerle bir araya gelen Gül, amaçlarının veli ve öğrencilerin taleplerini öğrenmek olduğunu söyledi. Okullarının ikinci döneme kadar yeni binasına kavuşacağını, mahalleye yeni bir lise kazandırılacağını müjdeleyen Gül, burada ana okulunun da bulunduğunu belirtti. Bölgeye kapalı spor salonu da yapmak istediklerini ifade eden Gül, gezilen okullar içerisinde en ilgili ve en çok katılım sağlayan okulların başında geldiğini de sözlerine ekledi. Vali Gül daha sonra okul dışında da incelemelerde bulunarak çocuklarla fotoğraf çektirdi. Programlara İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!