Vali Gül, öğrencilere tecrübelerini anlattı

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül, öğrencilere tecrübelerini anlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 17:50

Vali Gül, öğrencilere tecrübelerini anlattı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Sivas Milli Türk Talebe Birliği üyeleri ile bir araya geldi. Terzioğlu konağında düzenlenen 'İşin Ehli' isimli programa katılan Valimiz Gül, hayata dair mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.
Gül, yaptığı konuşmada; öğrencilerin okul hayatında başarılı olmaları gerektiğini ifade ederek, asıl önemli olanın gençlerin kişisel kazanım ve topluma karşı sorumluluk duyguları olduğunu belirtti. Özgüven ve donanımın öğrencilere önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Gül, Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek'in gençlikle ilgili düşüncelerinden örnekler vererek, kendi değerleriyle barışık, öz güveni yüksek, dindar ve vatan millet sevgisi yüksek olan bir gençlik oluşmasını arzu ettiklerini kaydetti.
Vali Gül, "Emek ve zaman harcamak çok önemli. Bunun dışında kitap okumak gerekiyor. Okuduğumuzu başkalarıyla paylaşmamız lazım. Lisan öğrenmemiz gerekiyor. Osmanlıca bilmeyen birisinin Anadolu'nun güzelliklerini nasıl anlaması zorsa, İngilizce bilmeyenin de dünyayı okuması çok zor." dedi.
Kitap okuma ve lisan öğrenmenin genç yaşta yapılması gerektiğine vurgu yapan Gül, "İyi arkadaşlıklar ve iyi dostluklar bu yaşlarda olur. İleri yaşlarda elde edeceğiniz dostluk ve kazanımlar çok samimi olmayabilir." diye konuştu.
Programın sonunda Milli Türk Talebe Birliği Temsilcisi Ahmet Deligöz tarafından Vali Davut Gül'e hediye verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!