Vali Gül, İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Vali Gül, İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 17:40

Vali Gül, İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle buluştu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül, Sivas Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenciler ile söyleşide bir araya geldi.
İmam Hatipliler Derneği Öncü Gençlik Grubu’nun organize ettiği programda Vali Gül ile sohbet etme imkanı bulan öğrenciler, pek çok soru yöneltti. Vali Gül de merak edilen sorulara içtenlikle yanıt verdi.
Kentte devam eden eğitim yatırımlarının toplam miktarının 193 Milyon lira olduğunu belirten Gül, "Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz'ın özel gayretiyle 2017 yılında 103 Milyon lira yatırımımız var. Bu geçmiş yıllardaki yatırımın 3-4 katı. Bu şu anlama geliyor; okullarımızdaki fiziksel eksikleri belirli bir takvim içerisinde gidereceğiz ama önceliğimiz ikili eğitim yapan okullarımız var bunu tekli eğitime geçirmek istiyoruz. Kaynaklarımızın büyük bir çoğunluğunu buna harcıyoruz" dedi. Kentte eğitim veren okulların hiç birinin diğerinden farklı olmadığını belirten Gül, "Bir okulun tabelasında yazılan şey bizim için diğerinden ayrıcalıklı da değil, öncelikli de değil" İfadelerini kullandı.
Bir öğrencinin 'Sivassporla ilgili neler düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine Gül şu cevabı verdi:
"Sivasspor iyi gidiyor. İnşallah da Süper Lig'e çıkacak. Geçtiğimiz haftalarda birçok fırsatı geri teptik maalesef. Son 4-5 haftayı iyi değerlendirseydik şuan hiçbir derdimiz olmazdı. Sivasspor'a Sivaslılar sahip çıkacak. Şehir, kulübü sahiplenecek. Geçtiğimiz hafta Eskişehirspor maçında 25 bin kişi vardı. Süper Lig'e çıkacak takımın böyle bir taraftar grubu olması lazım. Cuma günkü maçta stadyumu tıklım tıklım doldurmamız gerekiyor. Sivasspor, Sivas'ın en değerli markası. El birliği ile destek vereceğiz, dua edeceğiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!