Vali Erin, çorba dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Vali Erin, çorba dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 13:16

Vali Erin, çorba dağıttı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, Çanakkale Savaşında tamamı şehit düşen 57’inci Alay şehitleri için Vali Abdullah Erin elleriyle çorba dağıttı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 81 ilde ‘bir ölüp bin diriliriz’ sloganıyla düzenlenen Çanakkale 57. Alay şehitleri anma programına Vali Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü ve Askerlik Şubesi Başkanı Albay Davut Kulalar, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkç ve vatandaşlar katıldı.
Mezarlık Cami sabah namazında Çanakkale şehitleri konulu vaaz verilerek, Kur'an-ı Kerim okundu, 57’inci Alay şehitleri ile tüm şehitler için dua edildi.
Namaz sonrası cami çıkışında kurulan çorba standında Vali Abdullah Erin, kepçe ile vatandaşlara çorba ikramında bulundu.
Çorba dağıtım sonrası şehitliğe geçerek şehit mezarlarını ziyaret etti. Şehitlik ziyaretinden İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.
Çanakkale zaferinin ecdadımızın birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğinin en büyük göstergesi olduğunu dile getiren Vali Abdullah Erin, “Çanakkale Zaferi, vatanı, milleti ve bağımsızlığı uğrunda göğsünü siper ederek, canını seve seve feda edip, şehit olmayı milli bir görev kabul eden aziz milletimizin evlatlarının azim ve cesaretinin destanıdır. Çanakkale, 57. Piyade Alayında madalyasını alacak yiğidin kalmadığı, hepsinin şehit olduğu bir yer ve tarihe gömülmeyen aslanların mücadelesidir”dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!