Vali Düzgün Psikolojik Danışmanlara Sertifika Törenine Katıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Düzgün Psikolojik Danışmanlara Sertifika Törenine Katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:25

KOCASİNAN REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİNDE KURS BİTİMİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, aralarında eşi Gül Düzgün’ün de bulunduğu Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından yürütülen Psikolojik Danışma ve Rehberlik Atölyesi (PDR-A) Projesi kapsamında düzenlenen “Çözüm Odaklı Tekniklerin Psikolojik Danışmada Kullanımı Eğitimi”ne katılan kursiyerlere sertifikalarını verdi.
Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün yanı sıra Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, Kocasinan RAM Müdürü Mahmut Işıkgöz, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.
Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, dünyanın hızla değiştiğine ve geliştiğine işaret ederek, Psikolojik Danışma ve Rehberlik mesleğine ilginin son yıllarda giderek arttığını ifade etti.
İnsanların kalabalıklar arasında yalnızlaştığını ve bu yalnızlığın sonucunda da birtakım psikolojik desteklere ihtiyaç duyduğunu belirten Vali Düzgün, şunları kaydetti:
“Bu nedenle sizlerin hem iş, hem okul, hem de aile hayatında hizmet verdiğiniz gruplara karşı onların daha mutlu olmalarına yönelik çalışmalarınız çok değerli. İnsanın sürekli kendini geliştirmesi ve yenilemesi son derece önemli. Lisans eğitiminde aldığınız eğitimle kalmış olsaydınız bir süre sonra geride kalmış olduğunuzu görürsünüz. Dünyanın gelişimine paralel olarak sizlerin de kendinizi yenilemeniz, sizlerden hizmet alacak grupların, kişilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kendi ürünlerinizi yeniden üretmeniz gerekiyor. Aslında aynı meslek grubunda olan insanların bir arada olup çay kahve içmesi bile hizmet içi eğitimdir. Benzeri kişilerle ya da gruplarla karşılaştığınızda onların nasıl tepki verdiğini, onlara nasıl yaklaştığınız son derece önemli. Ama onun ötesinde devletimizin kurumsallaşmış Rehberlik Araştırma Merkezlerinde bu konuda eğitim alan sizlerden birkaç adım daha önde olan değerli eğiticilerimizden bu proje kapsamında bu eğitimi almanız daha verimli olmanızı sağlayacaktır.”
Vali Düzgün, eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ederek, eğitimin “daha mutlu gençlik, daha mutlu aileler ve daha mutlu arkadaşlık ilişkilerine” vesile olması temennisinde bulundu.
19 - 27 Ekim tarihleri arasında 46 saat gerçekleştirilen eğitimin katılımcıları arasında yer alan Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün de “Çözüm Odaklı Tekniklerin Psikolojik Danışmada Kullanımı Eğitimi”ne katılmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, eğitimde gördükleri konuların hem kendisine hem de öğrenciler başta olmak üzere çevresindekilere faydalı olacağına inandığını söyledi.
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan ise Kocasinan RAM olarak değişik projeler ve eğitimler gerçekleştirdiklerini anlatarak, eğitimi başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik etti.
Konuşmaların ardından Vali Düzgün, eşi Gül Düzgün ile diğer 22 kursiyere sertifikalarını verdi. Tören günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Vali Düzgün, Kocasinan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde de bulanarak Müdür Mahmut Işıkgöz’den merkezin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!