Vali Demir'den AFAD'a tam not

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirden AFADa tam not
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2017 13:27

Vali Demir'den AFAD'a tam not

Haberin Devamı

UŞAK Valisi Salim Demir, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü'nü (AFAD) ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Demir, "AFAD, yaşanmasını temenni etmediğimiz bir afet durumunda en hızlı şekilde müdahale edecek şekilde hazır haldedir" dedi.

Uşak Valisi Salim Demir, AFAD İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy ve AFAD İl Müdür Vekili Hüseyin Yıldırım tarafından karşılanan Vali Demir, müdürlük binasında ve araç parkında incelemelerde bulundu. AFAD İl Müdür Vekili Hüseyin Yıldırım'dan kurum faaliyetleri ve ekipmanlarla ilgi bilgi alan Vali Demir, Uşak AFAD İl Müdürlüğünün hem ekipman hem de personel olarak olası bir afet durumuna hazır olduğunu dile getirdi.

"AFAD, HAZIR DURUMDA"

Vali Demir, olası bir su baskını, sel, çığ, heyelan, yangın, deprem gibi afetle karşı karşıya kalındığında hayat kurtaracak arama kurtarma araçlarının yanı sıra diğer ekipmanların da hazır halde tutulduğunu ifade ederek, "İçerisinde kamera sistemi, megafon sistemi, araç kesiciler, araç kaldırma aletleri, güç kaynağı, jeneratör, hava yastıkları, aydınlatıcı, sağlık çantaları, akustik ses dinleyici, enkaz altı görüntüleme sistemi, çok amaçlı sedye, merdiven, yangın söndürücüler ve birçok ekipmanı bulunduran araçlarımızın yanı sıra dünyada çok az ülkenin envanterinde bulunan ve yolu olmayan açık, engebeli ve eğimli arazilerde, enkazların arasında, bataklık ve sığ sularda ya da yoğun karlı arazilerde rahatlıkla kullanılabilen amfibik aracımız da olası bir afet durumunda  kullanılmak üzere hazır bulunmaktadır. Ayrıca yüksek aydınlatma sistemleri, jeneratör, 9 personelin aynı anda kalabildiği karavan, 8 kişilik joker bot, 3 kişiden oluşan dalgıç ekibimiz ve diğer ekipmanlarımızla AFAD İl Müdürlüğümüz yaşanmasını temenni etmediğimiz bir afet durumunda en hızlı şekilde müdahale edecek şekilde hazır haldedir" dedi.

AFAD İl Müdürlüğü ziyaretinin ardından İl Özel İdaresi'ne geçen Vali Demir, afet durumunda kullanılacak çadır ve diğer ekipmanları inceledi.

UŞAK, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!