Vali Coşkun, mahalledeki huzur toplantısına katıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Coşkun, mahalledeki huzur toplantısına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2018 11:33

Vali Coşkun, mahalledeki huzur toplantısına katıldı

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Valisi Ömer Faruk Coşkun, Fatih Mahallesi'nde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen Huzur Toplantısında vatandaşlarla bir araya geldi. Mehmet Eminler İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıya Vali Coşkun’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de katıldı.
Toplantıda vatandaşlar, hırsızlık olayları, mobil iletişim dolandırıcılıkları, silah atma olaylarına karşı alınabilecek tedbirler konusunda sunum ve kısa filmlerle bilgilendirildi. Hırsızlık konusunda binaların ana girişlerinin açık bırakıldığı ve kapıların “kim o” denilmeden kontrolsüz açıldığı ifade edilerek bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiği belirtildi. Mobil iletişim dolandırıcılık konusunda ise telefonla arayarak kendisini polis, savcı ve asker olarak tanıtıp “adınız veya banka hesabınız terör örgütüne karıştı” diyerek para veya altın talep edenlere asla itibar edilmemesi gerektiği ifade edildi. Ayrıca emeklilik dolandırıcıları konusunda yapılan uyarıda SGK’dan aradığını söyleyerek kendilerini mali müşavir ya da muhasebeci olarak tanıtan kişilere de itibar edilmemesi gerektiği hatırlatılarak, ‘Kanunen fiilen çalışmadan sigortalı gösterilmek diye bir şey olmadığı’, bu tür durumlarla karşılaşıldığında 155 Polis İmdat hattının aranması ve yardım istenmesi gerektiği kaydedildi. Son olarak silah atma konusunda da vatandaşlar uyarılarak, özellikle düğünlerde silah kullanımından doğabilecek ölüm ve yaralanma gibi toplumu derinden sarsabilecek olayların önlenmesi için vatandaşlar duyarlı olmaya davet edildi.
Sunumun ardından konuşan Vali Coşkun, "Vatandaşlarımızın dile getirdiği sorunlara çözüm bulmaya, talepleri karşılamaya çalışıyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde tüm kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızın en iyi şartlarda yaşaması için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Burada konuştuğumuz sorunların hepsi, el birliği ile tüm toplum kesimlerinin desteği ile çözeceğimiz sorunlardır. Bu nedenle sizlerin desteği ve duyarlılığı da önemli” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!