Vali Çomaktekin’den Model Uygulamaya Yerinde İnceleme

Güncelleme Tarihi:

Vali Çomaktekin’den Model Uygulamaya Yerinde İnceleme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 17:26

YRD. DOÇ. DR. ÜNAL KURT, VALİ ÇOMAKTEKİN İLE REKTÖR ORBAY'A BİLGİLER VERDİ.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Üniversitesi İpekköy Yerleşkesi güneş enerjisi ile elektrik üretimi yapan sistemi inceledi.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ın da yer aldığı incelemede Vli Çomaktekin’e bilgiler veren Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, Fen Edebiyat Fakültesi çatılarına 200 kw şebeke bağlantılı uzaktan izlemeli Güneş Enerji Santrali ve bir adet meteoroloji istasyonu, Merzifon Yerleşkesine her biri 3,2 kw olan 2 rüzgar türbini, Teknoloji Fakültesi Yerleşkesine ise 1 adet 3,2 kw rüzgar türbini inşa edildiğini söyledi.
Yaklaşık 960 bin TL’ye mal olan proje tamamen devreye alındığını anlatan Kurt, “İpekköy yerleşkesindeki tesis günlük ortalama 1330 kw saat elektrik enerjisi üretmektedir. Söz konusu proje bütçesinin yüzde 75’i olan 718 bin TL OKA tarafından hibe edilmiş, bütçenin yüzde 25’i ise Amasya Üniversitesi tarafından karşılanmıştır. Yatırım maliyetini yaklaşık 5 yılda amorti etmesi beklenen tesislerin tamamı ayrıca ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için açık uygulama laboratuvarı olarak hizmet verecektir. Amasya için ilk olan bu projenin teknik turizm anlamında Amasya’mıza ayrıca katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı kapsamında destek sağladığı projenin bir model uygulama niteliğinde olduğuna değinen Vali İbrahim Halil Çomaktekin de, “İlimiz ve bölgemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik farkındalığın oluşmasına büyük katkı yapmasını beklediğimiz proje, daha tamamlanmadan ulusal ölçekteki yayınlarda haber olmuş, sektör aktörleri tarafından ilgiyle izlenmiş, ilimizin tanıtılmasında rol almıştır. Son derece önemli olan bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen Amasya Üniversitemiz ve ajansımız personeline teşekkür ediyor, üniversitemiz ve ajansımızın ortak çalışma kültürüyle yaşama geçirdiği bu model uygulamanın, tüm kurum ve kuruluşlarımıza örnek teşkil etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.
Fakültenin bölümlerini, laboratuvarlarını ve yapımı devam eden çim sahasını gezen Çomaktekin, fakülte bahçesinde kan bağışı için bulunan Kızılay TIR’ını ziyaret ederek yetkililerinden bilgi aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!