Vali Civelek: Engelliler her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeli

Güncelleme Tarihi:

Vali Civelek: Engelliler her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 15:52

Vali Civelek: Engelliler her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeli

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Valisi Esengül Civelek, "Engelli vatandaşlarımızın her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmesi gerekiyor" dedi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i Dünya Engelliler Günü'nde Kırklareli Bakım ve Rehabilitasyon Aile Danışma Merkezi öğrencileri ile yöneticiler ziyaret etti. Vali Civelek, engelliler günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Engelli vatandaşlarımız toplumumuzun vazgeçilmez ve ayrılmaz bir parçasıdır. Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım, tüm bireylerin en temel hakkıdır. Bu nedenle engelli bireylerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması ve engelli vatandaşlarımızın her alanda, kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmesi gerekmektedir.Huzurlu ve güvenli bir toplum olmanın yolu, engelli insanlarımızın, toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmaları en tabii haklarıdır" dedi.

Engellilerimizin yaşadıkları sorunlar hepimizin ortak sorunu olduğunu belirten Vali Civelek, "Gerçekleştirilen yasal düzenlemeler çerçevesinde engellilerimize eğitim seviyelerini yükseltecek imkanların, fırsatların, ortamların sağlanması, yetenek ve bilgilerinin geliştirilerek, düzenli ve akışkan bir gelire sahip, iş ve meslek edinme imkanlarının yaratılması, toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırıcı çevresel ve mekansal düzenlemelerin yapılması ve yine engellilerimizi üreticiliklerini, yaratıcıklarını ve de yeteneklerini geliştirme yönünde sosyal, kültürel, sportif aktiviteleri, gerçekleştirebilme imkanlarının sağlanması ile yaşam boyu kimseye muhtaç olmadan, geleceğe ilişkin ne kendilerinin, ne de ailelerinin endişe ve kaygıları olmadan, kendi kendilerine yeterli bireyler olarak yaşamdan memnun, mesut olmalarını sağlayıcı ortamların hazırlanması hepimizin görevidir, sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimize mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!