Vali Çiftçi: Atatürk'ün hayal ettiği Türkiye'yi inşa edebilmenin yolu eğitim ve öğretimden geçer

Güncelleme Tarihi:

Vali Çiftçi: Atatürkün hayal ettiği Türkiyeyi inşa edebilmenin yolu eğitim ve öğretimden geçer
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 13:25

Vali Çiftçi: Atatürk'ün hayal ettiği Türkiye'yi inşa edebilmenin yolu eğitim ve öğretimden geçer

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)-KIRKLARELİ Valisi Orhan Çiftçi, "Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği Türkiye'yi inşa edebilmenin bütün yolu eğitim ve öğretimden geçmektedir" dedi.

Kırklareli Valisi  Orhan Çiftçi, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Kırklareli'nde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamanın coşkusu ve heyecanını yaşamadıklarını belirten Çiftçi, şöyle dedi:

"Ailede başlayıp okullarda devam eden ve insan hayatının her dönemini kapsayan eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımız okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın sevincini yaşarken; değerli anne babaları da yavrularını sevgiyle, ümitle okula hazırlanmanın güzelliğini ve tatlı telaşını paylaşıyorlar.Okuma yazmanın bu topluma verebileceği büyük katkıların ne olduğu ortadadır. İyi bir insan iyi bir toplum yetiştirmek için öncelikle çocukların temel öğretimin sağlam olması gerekmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayal ettiği Türkiye'yi inşa edebilmenin bütün yolu eğitim ve öğretimden geçmektedir. Bu sebeple ilköğretim bu yolda atılan ilk adımdır ve oldukça önemlidir.Milletimizi ve Ülkemizi geleceğe güvenle taşımak, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için geleceğin teminatı olan çocuklarımızı en güzel şekilde yetiştirmek hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir.Daha mutlu yarınların kurulabilmesinde büyük katkısı olan eğitim, üzerinde hassasiyetle durulması ve elbirliği ile sahiplenilmesi gereken uzun bir süreci kapsamaktadır. Devletimiz bu anlayıştan yola çıkarak 2023 hedefleri doğrultusunda çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun bir biçimde yetişmeleri için bütün imkânları seferber etmektedir. Sayın veliler, değerli öğretmen arkadaşlar, sevgili öğrenciler; bu duygu ve düşüncelerle 2017-2018 öğitim- öğretim yılının sizlere, ilimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!