Vali Çakacak: Vergi, kaliteli hizmet demektir

Güncelleme Tarihi:

Vali Çakacak: Vergi, kaliteli hizmet demektir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 14:18

Vali Çakacak: Vergi, kaliteli hizmet demektir

Haberin Devamı

MERSİN Valisi Özdemir Çakacak, devletin gelirlerinin yüksek olmasının vatandaşa sunulan hizmetin kaliteli olması anlamına geldiğini söyledi.
28’inci Vergi Haftası nedeniyle Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ve grup müdürleri Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Çakacak, hafta boyunca düzenlenecek panel, konferans ve ziyaretler ile verginin önemine dikkat çekileceğini belirtti. Vergi yükümlüsü olan vatandaşların vergilerini düzgün ödemesi sonucunda devletin iyi bir gelire sahip olacağını kaydeden Çakacak, "Devletimizin gelirleri ne kadar yüksek olursa, vatandaşımıza sunulan hizmet de o kadar iyi ve kaliteli olur" dedi.
Mersin’in tahakkuk eden vergi açısından 6’ncı sırada yer aldığını kaydeden Çakacak, şu bilgileri verdi:
"2016 yılında Mersin’de 9.5 milyar TL’lik vergi tahakkuku oluştu. Yaklaşık 7.7 milyar TL de vergi tahsilatı gerçekleşti. Bu tutarın büyük bir çoğunluğu Mersin Limanı nedeniyle gümrük vergilerinden oluştu. Mersin nasıl ki her platformda milli duruşunu tam olarak gösteriyorsa, vergi tahakkuk ve tahsilatında da aynı duruşu kararlılıkla sergilemektedir."
Konuşmasının sonunda, tüm Maliye Bakanlığı personelinin ve vergi mükelleflerinin Vergi Haftası’nı kutlayan Vali Çakacak, Vergi Dairesi Başkanı Güngör'e çalışmalarında başarı diledi.
Vergi Dairesi Başkanı Güngör de Vali Çakacak’a çiçek vererek, rozet taktı.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!