Vali Çakacak, Vali Yardımcıları Ve Kaymakamları İftar Yemeğiyle Uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Vali Çakacak, Vali Yardımcıları Ve Kaymakamları İftar Yemeğiyle Uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 12:10

MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK, MÜLKİ İDARE AMİRLERİ ATAMA KARARNAMESİ İLE GÖREV YERLERİ DEĞİŞEN VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLARI İFTAR YEMEĞİ İLE UĞURLADI.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, görev yerleri değişen vali yardımcıları ve kaymakamları iftar yemeği ile uğurladı.
Vali Çakacak, 28 Haziran 2015 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren son ‘Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’ ile başka illere atanan vali yardımcıları ve kaymakamlara iftar yemeği verdi. Sarnıç Restoran’da verilen iftar yemeğine, Mersin’de görevleri devam eden mülki idare amirleri de katıldı.
İftar sonrasında bir konuşma yapan Çakacak, yemeğe katılanların Kadir Gecesi’ni kutladı. Mülki idare mesleğinin önemine değinen Çakacak, meslektaşlarının hepsinin valizinin her zaman hazır olduğunu dile getirerek, “Devletimiz bizi ne zaman ve nerede görevlendirirse görevlendirsin, bizler orada mesleğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışırız. Bu şekilde bir devlet ve meslek anlayışına sahibiz. Önemli olan huzur içerisinde bizlere verilen görevi layıkıyla yerine getirmektir. Çalıştığımız yerlerdeki vatandaşlarımızdan görev yaptığımız süre içerisinde hayır duaları almak bizim en güzel tesellimiz oluyor” dedi.
Mülki idare mesleğinin temelinin kaymakamlık olduğunu belirten Çakacak, kaymakam olmanın bazı şartları olduğunu, herkesin kaymakam olamayacağını vurgulayarak, “O yüzden kaymakamlık mesleğinin Türk idari sistemi içerisinde apayrı bir yeri vardır. Kaymakamlar, kimsesizlerin kimsesidir. Öyle insanlar gelir ki, bizler o vatandaşlarımızın sorunlarının çözümünde artık son umuduzdur. Bizleri son kapıları olarak görürler. İnsanlarımızın hayır dualarını almak bizim için manevi zenginlik olmaktadır. Samimiyet üzerine kurduğumuz dostluklar meslek hayatımızdaki en önemli kazançlarımızdandır. Bu vesileyle memleketin her yerinde dostluklarımız vardır” ifadelerini kullandı.
Görev yeri değişen vali yardımcıları ve kaymakamlara yeni yerlerinde başarılar dileyen Çakacak, “10 aydır beraber çalışıyoruz. Bizler arkadaşlarımızın çalışmalarından çok memnunduk. İnşallah buradaki özverili çalışmalarını gittikleri yerlerde de göstereceklerdir. Ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerine inanıyorum. Hayırlı olsun, güle güle gidin. Bundan sonraki meslek hayatınızda ve aile hayatınızda sizlere başarılar diliyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.
Vali Çakacak, gecenin sonunda ataması çıkan vali yardımcılarına ve kaymakamlara çini işlemeli birer tabak hediye etti.
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile Vali Yardımcısı Turgut Serimer Uşak Vali Yardımcılığına, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç Kağıthane Kaymakamlığına, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu Zonguldak-Ereğli Kaymakamlığına, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran Çeşme Kaymakamlığına ve Çamlıyayla Kaymakamı Gülhani Ozan Sarı Elbeyli Kaymakamlığına atanırken, Mersin Kaymakam adaylarından Cevdet Bakkal Şabanözü Kaymakamlığında, Eyüp Kaykaç ise Uğurludağ Kaymakamlığında görevlendirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!