Vali Çakacak, Cumhurbaşkanlığı Adına Aşure Dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Vali Çakacak, Cumhurbaşkanlığı Adına Aşure Dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 17:11

MERSİN VALİSİ ÖZDEMİR ÇAKACAK, CUMHURBAŞKANLIĞI KANUN VE KARARLAR BAŞKANI HAKKI SÖNMEZ İLE BİRLİKTE, CAMİ ÇIKIŞINDA VATANDAŞLARA CUMHURBAŞKANLIĞI ADINA AŞURE DAĞITTI. ÇAKACAK VE SÖNMEZ, VATANDAŞLARLA BİRLİKTE AŞURE DE YEDİ.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Cumhurbaşkanlığı Kanun ve Kararlar Başkanı Hakkı Sönmez ile birlikte, cami çıkışında vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı adına aşure dağıttı. Çakacak ve Sönmez, vatandaşlarla birlikte aşure de yedi.
Mersin’in merkez Yenişehir ilçesindeki Muğdat Camii’nde, öğlen namazının ardından aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Vali Çakacak ve Kanun ve Kararlar Başkanı Sönmez, cami avlusuna kurulan kazanlardan vatandaşlara aşure dağıttılar. Etkinlikte konuşan Başkan Hakkı Sönmez, “İlki geçen yıl küçük çapta düzenlenen, Cumhurbaşkanlığımızın aşure dağıtımı, bu sene 14 ilimizde gerçekleştirildi. İnşallah bu ve bunun gibi etkinlikler birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olur” dedi.
Vali Çakacak ise Muharrem ayı dolayısıyla bugün Muğdat Camii’nde, Cumhurbaşkanlığı adına aşure ikram ettiklerini belirterek, “Muharrem ayı, birçok peygamber ve ümmetleri için hayırlı olaylara vesile olan önemli bir ay olarak bilinmektedir. Bu kadar bolluk ve bereketin yaşandığı, insanlık tarihi için önemli olayların meydana geldiği bu ay ne yazık ki, aynı zamanda bin 400 yıldır tüm Müslümanların acı çektiği, yasa büründüğü bir matem ayıdır. Hazreti Peygamber efendimizin torunu, ciğerparesi İmam Hazreti Hüseyin başta olmak üzere çoğu ehlibeytten 70 kişinin hunharca şehit edildiği aydır. Böyle bir katliam hiç kimse tarafından mazur görülemez. Bu elim olayın ne dinde ne de insanlıkta yeri vardır. Hepsine Allah’tan rahmet diliyor, mekanları cennet-i ala olsun” diye konuştu.
Aşurenin içerisinde çeşit çeşit yiyecek bulunduğuna da işaret eden Çakacak, “Bu yiyeceklerin her birinin tadı ayrıdır ama aynı kazanda pişirildiğinde, apayrı bir tat oluşturarak aşure haline gelmektedir. İşte bu vesilesiyle diyoruz ki, insanlar da çeşit çeşittir. Nasıl aşurede birleşen yiyecekler aşureye ayrı, güzel bir tat veriyorsa her çeşit inançtan, kültürden, etnik yapıdan insan da bir araya geldiğinde, birlik olduğunda aynı aşurede olduğu gibi bambaşka bir güzellik kazanabilirler. Bizler de insana insan olduğu için değer vererek, birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde, karşılıklı saygı çerçevesinde, birbirimize sevgi penceresinden bakarak güzel bir Türkiye, güzel bir dünya oluşturabiliriz. Bu günün millet olarak birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını temenni ediyoruz“ ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!