Vali Büyük: Adana'nın geleceğinden umutluyum

Güncelleme Tarihi:

Vali Büyük: Adananın geleceğinden umutluyum
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 16:58

Vali Büyük: Adana'nın geleceğinden umutluyum

Haberin Devamı

ADANA Valisi Mustafa Büyük, ilin güçlü yönleri ve geçmişten aldığı tecrübesiyle çok daha iyi noktalara geleceğine inandığını. bölgesiyle birlikte Marmara’nın alternatifi bir metropol haline dönüşeceğini söyledi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) mart ayı meclis toplantısına konuk olan Vali Büyük, geleceğe yönelik umut mesajları verdi. Büyük, önemli bir coğrafyada, stratejik ve metropol merkez konumunda bulunan Adana’nın, sanayideki değişimleri gerçekleştirmekte olduğunu bildirdi. Vali Büyük, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'daki payı, kişi başına düşen milli gelir gibi istatistiki verilere bakıldığında Adana’nın Türkiye ortalamasının üzerinde bulunduğunu vurguladı. Adana Valisi geçtiğimiz günlürde yapılan "Adana Projelerini Konuşuyor Çalıştayı" ile yatırımlarda sinerji oluşturulmasını amaçladıklarını anlattı, çalışma kapsamında belirlenen 250 projeye tüm kesimlerin sahip çıkması çağrısında bulundu.

Vali Mustafa Büyük, Adana’nın yatırım ve üretim açısından Marmara’nın alternatifi bir metropol bölge haline gelebileceğini vurguladı, hassas bir bölgede yer almasına rağmen, diğer büyük şehirlere oranla oldukça güvenli bir şehir konumunda olduğunu kaydetti. Kentin 'uyum, işbirliği, dayanışma, beraber hareket etme kültürü' ile daha ileri noktalara taşıyabileceğini belirten Vali Büyük "Adana’nın, huzurlu, uyumlu, geleceğe daha ümitle bakan, çok önemli altyapı yatırımlarıyla giderek daha fazla gelişeceği kanaatindeyim" ifadesini kullandı.

KİMYA VADİSİ KURULACAK

ADASO Başkanı Zeki Kıvanç da yaptığı konuşmada, kentin ve sanayinin sorunlarının dile getirilmesi ve çözüm bulunması için girişimlerin sürdürüldüğünü bildirdi. Adana için öncelikli belirlenen 250 projenin kentin geleceğine yönelik önemli ipuçları verdiğini, bunlar arasında Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi ve Kimya Vadisi gibi iki önemli üretim projesinin yer aldığını anlatan Kıvanç, şöyle devam etti:

"Kimya Vadisi projesi kapsamında ülkemizde üretilemeyen, ithalat bağımlılığı yüksek olan kimyasalların bölgemizde üretilebilmesine yönelik ön çalışmalar yapılması öngörülmektedir. Yine Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi projesiyle de bölgemizde rafineri ve petrokimya yatırımları gerçekleştirilmesi bölgenin bir üretim merkezine dönüşmesi beklenmektedir. Yine çalışmaları devam eden ve öncelikli projeler arasında yer alan Ankara - Adana hızlı tren hattı, tüm bölgeyi kapsayacak şekilde planlanan kapalı devre sulama sistemi, liman, kentsel dönüşüm ve şehir içi ulaşım projeleri, sağlık alanında yürütülen Entegre Sağlık Kampüsü projesi gibi projeler Adana’nın geleceğine yönelik önemli ipuçları vermektedir. Projelerin hayata geçirilmesine paralel olarak Adana önümüzdeki dönemin en gözde bölgelerinden biri olacaktır."

Meclis Başkan Vekili İsrafil Uçurum’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Adana Sanayi Odası işbirliğiyle TOBB’a bağlı MEYBEM tarafından gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarında başarı gösteren 21 kişiye sertifikaları verildi. Ayrıca, Tacirler Yatırım Merkez Müdürü Ekonomist Özgür Demiral tarafından 'Son ekonomik gelişmeler çerçevesinde ekonomik beklentiler' konulu surum gerçekleştirildi.

ADANA,(DHA)

EŞ(29.3.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!