Vali, 'Bu Fuarda 'iş' var'ın tanıtımını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Vali, Bu Fuarda iş varın tanıtımını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 16:07

Vali, 'Bu Fuarda 'iş' var'ın tanıtımını yaptı

Haberin Devamı

Zafer KUMRU/ ERZURUM,(DHA) - VALİ Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'da 29- 30 Mart günleri 'Bu fuarda iş var' sloganıyla 6'ncı Erzurum İstihdam Fuarının açılacağını bildirdi. Vali Azizoğlu, fuarda meslek lisesi ve üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve iş arayanlarla 67 firmanın buluşacağını belirtti.







Vali Seyfettin Azizoğlu, basın toplantısında Valilik, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, Erzurum Ticaret Borsası iş birliği ile fuarı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde 29 Mart günü açacaklarını bildirdi. Sloganlarının 'Bu fuarda iş var' olduğuna işaret eden Azizoğlu, etkinliğe sektörünün seçkin firmalarının katılacağını belirtti. İnsan kaynakları, istihdam fuarlarının amacının işgücü arz edenlerle talep edenleri, kamu kurumlarını, yerel yönetimleri, üniversiteleri, sanayici, işletmecileri işbirliği içinde buluşturmak, mesleki eğitim, istihdam, İnsan kaynaklan konusunda taraflar arasındaki bu işbirliğini kalıcı, kurumsal hale getirmek olduğunu anlatan Vali Azizoğlu, şunları söyledi:







"Çalıştıkları sektörleri tanıtıma olanağı vermek, gelecekte kuruluşların insan kaynaklarına katılacak mezun adayların hedeflerini belirlemede katkıda bulunmak, mezun ve mezun olacak öğrencilere iş görüşmesi olanakları sağlamak, ara sınıflardaki öğrencilere staj olanakları sağlamak, öğrencilerin firmalarla daha yakın iletişimde olmasını sağlamak, mezuniyet sonrası iş olanakları ve çalışma politikaları hakkında öğrencilerin bilgi edinmelerini sağlamak amaçlanmıştır. Girişimcilik kapsamında ise Girişimcilik eğitimi alan ve almak isteyen adaylara KOSGEB ,Ticaret ve Sanayi odası, Esnaf ve Sanatkarlar odası, Kredi Garanti Finansal destek kurum ve kuruluşları tarafından iş kurmaları konularında bilgilendirmeler yapılacaktır. Bu amaçlarla 29-30 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan İstihdam Fuarı etkinliklerine öğrencilerimiz, iş arayanlarımız, iş verenlerimiz başta olmak üzere tüm halkımız davetIidir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!