Vali Baruş, muhtarlarla bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Vali Baruş, muhtarlarla bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 16:59

Vali Baruş, muhtarlarla bir araya geldi

Haberin Devamı

BOLU, (DHA)- BOLU Valisi Aydın Baruş, Yeniçağa İlçesi'nde mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya gelydi.
Yeniçağa Öğretmenevi'ndeki toplantıda Yeniçağa Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, il ve ilçe kurum müdürleri de yer aldı. Vali Baruş, muhtarlık müessesesini çok önemsediğini belirterek, "Muhtarlarımız öncelikle halkın seçilmiş temsilcileridir. Siz seçilmiş ve halkın teveccühünü kazanmış kişilersiniz. Halkın iradesini en ücra köşede yansıtan birimlersiniz. Sayın Cumhurbaşkanımız da sizlere verdiği önemi her zaman gösteriyor. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplantılara davet ediliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımız sizleri belirli aralıklarla davete devam ediyor. Halkın nabzını tutma açısından demokratik bir yönetim için halkın isteklerini, taleplerini öğrenmek, ona göre çalışmalarımızı ve planlamalarımızı yapmak bakımından sizin iradeniz çok önemli. Sizin belirtmiş olduğunuz hususlar bizim için çok önemli. Biz ona göre kendimize yön çiziyoruz, nelere dikkat etmemiz gerektiğini ve vatandaşın esas gündeminin ne olduğunu buradan tespit ediyoruz" dedi.
Vali Baruş, 2017 yılı KÖYDES programında Bolu’ya ayrılan ödenek miktarında çok ciddi bir artış yaşandığını da kaydederek, geçen yıla oranla bu yılki KÖYDES ödeneğinin 3 kat arttığını söyledi. Bu kapsamda her ilçenin geçen yıla göre daha fazla pay alacağını aktaran Vali Baruş, "Bu ödeneğin daha da artacağını öngörüyoruz. Grup köy yollarının sıcak asfalt yapılması, içme suyu ve kanalizasyon konularına önem veriyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından muhatrlar tek tek söz alarak köy ve mahallelerinin sorun, istek ve önerilerini dile getirdi. Ardından söz alan kurum müdürleri de muhtarların sorun, istek ve önerilerini değerlendirerek cevaplandırdı.
Toplantının ardından Vali Baruş, ilçede esnaf ziyaretlerinde bulundu, vatandaşlarla shobet etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!