Vali Baruş, Göynük'teki çalışmaları inceledi

Güncelleme Tarihi:

Vali Baruş, Göynükteki çalışmaları inceledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2017 13:03

Vali Baruş, Göynük'teki çalışmaları inceledi

Haberin Devamı

BOLU, (DHA) - BOLU Valisi Aydın Baruş, Göynük İlçesi'nde Hattuşa Bolu Termal Sağlık Merkezi inşaatı, Narzanlar grup yolu, Gökçesaray Göleti inşaatı ve Ali Ericek İlkokulu inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Aydın Baruş, Hattuşa Bolu Termal Sağlık Merkezi ve Tatil Köyü inşaatında çalışmalar hakkında bilgi aldı. Tesisin 320 daireden ve 100 yatak kapasiteli otelden oluşacağını ve 36 ay gibi bir zamanda tamamlanacağını belirtti. Daha sonra Vali Baruş ve beraberindekiler yüzde 98 fiziki gerçekleşmesi tamamlanmış olan Gökçesaray Barajı’na giderek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Temelden yüksekliği 42,83 metre olan Bolu Göynük Gökçesaray Barajı, 1,25 milyon metre küp su biriktirme hacmine sahip olacak. Projede şu ana kadar kil ve filtre dolgu, dipsavak, derivasyon ve dolusavak imalatları tamamlandı. Proje kapsamında, koruyucu örtü, vana odası ve kret düzenleme imalatları yapılacak. Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile dekar başına 1045 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 3,2 milyon TL katkı ve yaklaşık 1980 kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir.
Vali Baruş ve beraberindekiler daha sonra İl Özel İdaresi ve hayırsever Ali Aricek işbirliği ile yaptırılan ve bitme aşamasında olan Ali Ericek İlkokulu inşaatını da inceledi. Projede 16 derslikli olan ve gelecek ay teslimi yapılarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirilecek olan okulun inşaatını gezen Vali Baruş, okul inşaatının son durumu hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Egemenlik İlkokulu ve Göynük İlkokulundan toplam 362 öğrenci bu okula taşınarak İlçedeki ikili öğretim sona erecek.
Vali Baruş daha sonra Hakkari’nın Şemdinli İlçesinde 28 Temmuz 2015 tarihinde terör saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya’nın kabrini de ziyaret ederek dua okudu. Vali Baruş, Fatih Sultan Mehmet'in hocası Akşemseddin Hazretleri Türbesi'ni de ziyaret etti.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!