Vali Balkanlıoğlu Arıcılık Araştırma’da incelemede bulundu

Güncelleme Tarihi:

Vali Balkanlıoğlu Arıcılık Araştırma’da incelemede bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 16:43

Vali Balkanlıoğlu Arıcılık Araştırma’da incelemede bulundu

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) – ORDU Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye’de tek olan Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde yapımı süren, ‘Arım Balım Peteğim Projesi’ kapsamındaki tesisleri inceledi.



Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaklaşık 10 milyon Avro bütçesi ile, arıcılık sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin rekabet edilebilirliğini artırmak amacı ile gerçekleştirilen, yüzde 100 AB-İPA destekli sektörün en büyük projesi olan, ‘Arım Balım Peteğim Projesi’ ile yapımı süren tesisleri gezdi. Vali Balkanlıoğlu, projenin mevcut durumu ile bu aşamada görülen eksikler ve aksaklılar hakkkında Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak’dan ve teknik destek ekip lideri Hülya Tetik'den bilgi aldı.

Özellikle hassas makine, ekipman ve laboratuvarda çalışan eleman istihdamı konusunda gerekli çalışmaların yapılması talimatını veren Vali Balkanlıoğlu, “Arım Balım Peteğim Projesi'nde sona gelindi. Tüm ekipman, laboratuvar malzemesi, materyalleri ve tankları gelmiş montajı devam ediyor. Teknik destek ekiplerinden oluşturuluyor. Yönetim yapısıyla ilgili danışmanlar AB tarafından önerildi ve çalışmaya başladılar. Önümüzdeki dönemde inşallah Türkiye ve bölgemiz için önemli olan arıcılığımız belli bir noktaya taşıyacak bu tesis devreye girecek. Buradaki tesis ve sistem Türkiye için, Ordu için merdiven altı imalat ve sahte balda mücadeleyi kolaylaştıracak. Çünkü burası akredital bir laboratuvar. Burası 'hakiki baldır' diye damgayı vurduğunda, Türkiye’de ve dünyada geçerli bir tespit anlamına gelecek” dedi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!