Vali Azizoğlu, Karaçoban ve Hınıs'ta

Güncelleme Tarihi:

Vali Azizoğlu, Karaçoban ve Hınısta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 11:21

Vali Azizoğlu, Karaçoban ve Hınıs'ta

Haberin Devamı

ERZURUM, (DHA)- Vali Seyfettin Azizoğlu, Karaçoban ve Hınıs'ta incelemelerde bulundu ve muhtarların sorunlarını dinledi. İlçelere yaptığı geziyle ilgili olarak Vali Azizoğlu, "Muhtarların dert ve sıkıntılarını yüz yüze konuşarak çözüme kavuşturmak istiyorum" dedi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, beraberinde ki heyet ile birlikte ilk olarak Karaçoban ilçesine gitti. Kaymakam Muhsin Duran Kalkan ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Azizoğlu, Kaymakam Kalkan'dan ilçe ile ilgili brifing aldı. Daha sonra, Yatılı Bölge Okulu Konferans salonuna geçen Vali Azizoğlu burada muhtarlarla bir araya geldi Karaçoban ilçesinin geniş bir tarım alanına sahip olduğuna işaret eden Vali Azizoğlu, şunları söyledi:

"Arazinin yapısına uygun ürünler ekerek buradan daha fazla verim alabiliriz. Karaçoban'ın bu geniş arazisinde daha önceleri şeker pancarı ekiliyormuş. İlimizde ki şeker fabrikasının üretiminin ancak yüzde 10'unu Erzurum'dan karşılıyoruz. Kalan kısım ise diğer illerimizden karşılanıyor. O zaman neden burada şeker pancarı üretilmesin. Toprağın analizini yaptırırız, daha başka hangi ürünleri varsa onları da yetiştiririz. Bunun dışında Karaçoban ilçemizin başka ne sıkıntısı varsa bunları konuşalım."

Vali Seyfettin Azizoğlu, konuşmasının ardından muhtarlara söz verdi. Muhtarlar, köy okullarının tamiri ve okulların yetersiz oluşu, su, yol sıkıntılarını ve ilçelerine kadın doğum uzmanı bir doktor istediklerini dile getirdiler. Vali Azizoğlu, muhtarların dile getirdiği sorunların en kısa zaman da çözüleceğini bildirdi. Doktor sorununun da halledeceğini belirten Azizoğlu, doğum oranı olarak Türkiye ortalamasının üstünde bulunan Kopal Mahalle Muhtarını tebrik etti.

AZİZOĞLU: HALKLA ARAMIZDA KALPTEN KALBE GİDEN BİR YOL VAR

Vali Azizoğlu, toplantının ardından ilçe çarşısında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Karaçoban çarşısında gezerken yaşlı bir kadının hal ve hatırını sordu. Kadının Türkçe bilmediğini ifade eden vatandaşlara Azizoğlu, "Biz birbirimizi anlarız, bizim halkımızla aramızda, kalpten kalbe giden bir yol var"dedi.

Beraberinde ki heyetle Hınıs'a giden Vali Azizoğlu, Kaymakam ve Belediye Başkanı Bülent Ay ile kurum amirleri tarafından karşılandı. Muhtarlarla yaptığı toplantının açılış konuşmasında Vali Azizoğlu, şöyle konuştu:

"Bu coğrafyada yaşamak zor bir iştir. Bu coğrafyada var olduğumuz sürece de üzerimizde bu oyunlar oynanmaya devam edecektir. Bu hain oyunların en yakın örneğini 15 Temmuz gecesi yaşadık. Ben bu gün sizlere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Hınıslıların o gece ellerinde bayrakla sokaklara koşarak gösterdiği vatan, millet sevgisi ve demokrasiye bağlılık her türlü takdirin üzerindedir. Allah sizler gibi devletine bağlı kardeşlerimizden razı olsun."

Hınıs Kültür Merkezinde yapılan toplantıda da özellikle su, hayvan küpeleme sıkıntısı,eğitim ve yol sıkıntılarının olduğunu bildiren muhtarlara Vali Azizoğlu, sorunları en kısa sürede çözeceklerini bildirdi. Vali Azizoğlu, muhtarlara sorunları halinde telefonla aramalarını, Erzurum'a geldiklerinde görüşmeye gelmelerini bildirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!