Vali Ayyıldız: Turizmcilerle işbirliği içinde olacağız

Güncelleme Tarihi:

Vali Ayyıldız: Turizmcilerle işbirliği içinde olacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2016 14:54

Vali Ayyıldız: Turizmcilerle işbirliği içinde olacağız

Haberin Devamı

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) yönetim kurulu üyelerini kabul eden İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Turizm sektörünün sorunlarını yakından biliyorum. Bu sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, kentin turizmden aldığı payı arttırmak için çaba harcarken turizmcilerle işbirliği içinde olacaklarını dile getirdi. ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, yönetim ve danışma kurulu üyeleriyle birlikte göreve yeni başlayan İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret etti. Ziyarete ETİK Başkan Yardımcısı Timur Ömür Gönülşen, ETİK Genel Sekreteri İlter Yılmaz, ETİK yönetim kurulu Üyeleri Gökhan Sengel, Funda Çam, Cazim Alaybaşı, Orhan Belge, Haluk Alay, Hakan Tanık, Gökhan Angın ile ETİK Danışma Kurulu üyeleri Zeki Hozer ve Ahmet Oğuz Özkardeş katıldı. Vali Erol Ayyıldız'a Egeli turizmciler adına "Hoşgeldiniz" diyen ETİK Başkanı Mehmet İşler, turizm sektörünün durumunu ve acil çözüm bekleyen sorunlarını, görüş ve önerilerini içeren bir dosya sundu. İşler, Türkiye ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkılar veren turizm sektörününün hızlı istihdam yaratan sektörlerden biri olarak hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. İzmir'in 64. hükümet döneminde açıklanan turizm acil eylem destek planında, istihdam destek paketi kapsamı dışında tutulduğunu hatırlatan ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Bu kriz sadece Antalyalı, Muğlalı turizmcileri değil, tüm turizmcileri etkiliyor" dedi. İzmir'in de uçuş desteğiyle istihdam destek paketi imkanlarından yararlanmak üzere kapsama alınmasını istediklerini anlatan İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuyu İzmir milletvekillerimizin yanısıra 65. hükümetin kurulmasıyla birlikte yeni Başbakanımız Binali Yıldırım ile ve yeni Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı'ya da aktardık. Tarifeli ve tarfesiz uçak desteği sadece İzmir değil, Adnan Menderes Havalimanı'ndan beslenen Ayvalık, Didim, Dikili, Foça, Kuşadası, Selçuk, Pamucak, Özdere, Seferihisar, Gümüldür, Çeşme için de can suyu olacaktır. Turizm konusunu yakından bilen Valimizin bu konuda bize yardımcı olmasını diliyoruz."

"GÜNLÜK KİRALIK MEKANLARA DİKKAT"

Günlük kiralanan mekan sayısının giderek arttığına da dikkat çeken Mehmet İşler, kayıt dışı bu mekanların kimliğini açıklamak istemeyen, kanun dışı işlerde çalışan, sabıka kaydı olan kişilerin barınağı olduğunu söyledi. İşler, can ve mal güvenliğine uygunluğu tartışmalı bu mekanların denetlenmesi ve sistem içine alınması için çalışmaların aralıksız sürdürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Ziyaretten duyduğu memnunluğu dile getiren İzmir Valisi Erol Ayyıldız, "Turizm sektörünün sorunlarını yakından biliyorum. Bu sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti göstereceğim" dedi. İzmir'in kültür ve turizm alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Vali Ayyıldız, bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için çaba harcayacaklarını söyledi. İzmir'in turizmden alacağı payı en üst seviyelere çıkarma konusunda turizmcilerle el ele çalışacaklarını dile getiren Vali Ayyıldız, "Turizm sektörünün temsilcileriyle her konuda yakın çalışma içinde olacağız. Telefonum 24 saat açık. Bana her zaman ulaşabilirsiniz. Belirttiğiniz problemlerin çözümü için gayret ederken sizlerle işbirliği içinde olacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!