Vali Ata dilenciye para verip dilenciliğe özendirmeyin

Güncelleme Tarihi:

Vali Ata dilenciye para verip dilenciliğe özendirmeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 10:54

Vali Ata dilenciye para verip dilenciliğe özendirmeyin

Haberin Devamı

Mehmet EZER/HATAY, (DHA)- HATAY Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye zabıtasını dilencilere karşı halka bilgilendirici broşür dağıtmasını istedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Hatay Valiliği, halkın duygularını sömürerek gelir elde etmeye çalışan dilencileri önlemek için çalışma yürütüyor. Valilik ve belediye 'Mobil Huzur Ekip Projesi' ile yürütülen çalışmada, çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere fırsat verilmemesi konusunda vatandaşlar uyarılıyor. Halktan para talebinde bulunarak dilencilik yapan bireylerin önlenmesi adına yapılan çalışmalarda, bu işi yapan kişiler hakkında yasal işlem uygulanacağı yönünde bilgi içerikli broşürler dağıtılıyor.
ÇOCUK DİLENDİRENLERE PARA VE HAPİS CEZASI
Halkın yoğunlukta olduğu bölgelerden biri olan Antakya Ulus Meydanı ve AVM çevresinde çalışma yapan Belediye Zabıta ekipleri, mendil, su satan veya çeşitli bahanelerle dilencilik yapan kişilere fırsat verilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyararak bilgilendirici broşür dağıttı. Özellikle küçük yaştaki çocukların dilendirilerek gelir elde edilmesinin önlenmesi gerektiğine değinen Belediye Zabıta ekipleri bu konu ile ilgili hazırlanan broşürlerle vatandaşları bilinçlendiriyor. Vatandaşlara dağıttıkları bilgilendirici broşürün üzerine '5226-5237 Sayılı Kabahatler Kanununun 33 ve 229. maddelerinde, dilencilik yapan kişilere 109 TL idari para cezası uygulanacağı ve çocukları dilencilikte araç olarak kullanan kişilere yönelik bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı bilgisini ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!