Vali Altıparmak: "Denizli, turizmde hak ettiğini almalı"

Güncelleme Tarihi:

Vali Altıparmak: Denizli, turizmde hak ettiğini almalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 17:55

Vali Altıparmak: "Denizli, turizmde hak ettiğini almalı"

Haberin Devamı

DENİZLİ'de TÜRSAB tarafından düzenlenen Türkiye'de Termal Turizmin Önemi ve Geliştirilmesi Çalıştayı başladı. Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli'nin dünya turizminde hak ettiği payı alması gerektiğini söyledi.

TÜRSAB tarafından düzenlenen ve termal turizmin önemi ve geliştirilmesi konularının masaya yatırılacağı Türkiye'de Termal Turizmin Önemi ve Geliştirilmesi Çalıştayı, Karahayıt PAM Termal Otel'de yapılan toplantıyla başladı. İki gün sürecek çalıştayın ilk toplantısına; Vali Ahmet Altıparmak, Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semin Melahat Fenkci, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin, Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın ile davetliler katıldı.

Çalıştayda konuşan Vali Altıparmak, Denizli'nin dünya turizminde hak ettiği payı alması gerektiğini vurguladı. PAÜ'ye ait modern bir kliniğin bu bölgede yapıldığını hatırlatan Altıparmak, "Termal turizmin dünyadaki örneklerinde gençlerin, yaşlıların, çocukların yani herkesin benzer ortamda buluştukları alanlar oluşturulmuş. Bisiklet, yürüme yolları ve doğal mekanlar oluşturmuşlar. Böyle bir noktada Türkiye'de en iyisi nerede diye bir değerlendirme yaptığımızda, en olabilecek yer burası. Burada Pamukkale, Hierapolis, Buldan gibi önemli değerlerin olduğu bir ortam var. Denizli'nin dünya turizminde hak ettiği payı alması gerekiyor" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!