Vali Alpman'a çipli kimlik

Güncelleme Tarihi:

Vali Alpmana çipli kimlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2017 12:04

Vali Alpman'a çipli kimlik

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- T.C. Kimlik Kartı için müracaatta bulunan Vali Ahmet Turgay Alpman, ilk çipli kimlik kartrını aldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü tarafından dağıtılan çipli kimlik kartı almak için ilk müracaatı Vali Ahmet Turgay Alpman, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik yaptı. İlk çipli kimlik kartını alan Vali Ahmet Turgay Alpman, çipli kimlik kartlarının ülke genelinde dağıtımına başlanıldığını bildirdi. Alpman, "Birçok kişisel bilgimizi içerisinde barındıracak olan yeni kimlik kartımız oldukça güvenli bir şekilde tasarlandı. Ben, bundan sonrada çipli kimlik kartlarımızın taklit edilemeyecek seviyede olacağını düşünüyorum. Vatandaşlarımız için kimlik bilgilerini korunması adına çok daha yüksek güvenlikli kimlik kartlarımızın ülkemize hayırlı uğurlu olması diliyorum" dedi.

İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik de çipli kimlik kartlarının güvenlik acısından fayda sağlayacağına işaret ederken İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdür Vekili İlyas Aksu da çipli kimlik kartları hakkında bilgi verdi. İlyas Aksu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen T.C. Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi kapsamında 14 Mart 2016 tarihinde Kırıkkale ilinde başlatılan projenin genel uygulamasına 2 Ocak 2017 tarihi itibariyle tüm illerde başlandı. Uluslararası standartlara uygun, kolay taşınabilir, taklit ve sahteciliğe olanak tanımayan, biyometrik parmak izi, damar haritası, el ayası unsurları içeren çipli kimlik kartları, T.C. Kimlik Numarasında olduğu gibi E-Devlet Projesinde tek kart- tek şifre uygulamasının da temelini oluşturacaktır. Başvurular, internetten (e-kimlik) ya da çağrı merkezinden (Alo 199) yapılacağı gibi ilçe nüfus müdürlüklerine de randevusuz olarak yapılabilecektir. Yeni kimlik kartı değişiminde vatandaşlardan; nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ile 15 yaşından büyükler için son 6 ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf istenmektedir. Basımı Genel Müdürlükçe yapılacak ve kişilerin başvuru sırasında belirttiği adrese teslim edilecek her kimlik için 16 lira değerli kağıt bedeli alınacaktır."

FOTOĞRAFLI



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!