Vali Aktaş'tan polis itirafı

Güncelleme Tarihi:

Vali Aktaştan polis itirafı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Kutlu Aktaş, İstanbul Üniversitesi'ndeki öğrenci çatışmalarında bazı polislerin yanlı tutumunun olayları büyüttüğünü söyledi.

Dün valilikte düzenlediği basın toplantısında 1997 yılını değerlendiren Vali Kutlu Aktaş, konuşmasının bir bölümünü öğrenci çatışmalarına ayırdı. Aktaş şunları söyledi: ‘‘Olayların büyümesinin asıl nedeni bazı güvenlik güçlerinin taraflı tutumu olmuştur. Polisin yanlı bir tutum izlememesi için her türlü ikaz yapılmıştır. 30 bini polis 200 bin memur var. Her gün 50-60 memur hakkında idari soruşturma yapıyoruz. Polisin yanlı tutumunun önlenmesi için eğitime ağırlık veriyoruz.’’

EĞİTİME 5 TRİLYON

Aktaş, 8 yıllık eğitime geçilmesiyle son 4 ay içinde 800'e yakın dersliğin hayırseverlerce milli eğitime bağışlandığını, 5 trilyon lirayı bulan maddi yardım yapıldığını, il özel idaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın katkılarıyla 2 bin dersliğin de ihale edildiğini söyledi. Engellilerin eğitimi için bir hayırseverin 150 milyar lira katkıda bulunduğunu, Bahçelievler'de engelliler için spor salonu ihalesinin yapıldığını, daha önce yanan Kandilli Kız Lisesi'nin de restore edilerek yeniden eğitime kazandırılacağını belirten Aktaş, trafiği rahatlatmak için uygulanan mesai saati değişikliğini süreceğini söyledi.

ULAŞIM RAHATLAYACAK

Araç muayene istasyonlarının artırılacağını, egzoz gazı ölçümlerinin ana bayiler tarafından da yapılabileceğini, Atatürk Havalimanı yeni terminalinin bitirilmesiyle ulaşımda rahatlama sağlanacağını vurgulayan Aktaş, Kurtköy Havalimanı'nın da yapılacağını söyledi.

FİDANLIKLAR

150 milyar lira zarar eden Büyükdere fidanlığının 115 milyar liraya özel bir firmaya kiralandığını ve kesinlikle bina yapılmadan fidan üretimine devam edileceğini açıklayan Aktaş, Ataburgaz'da 901 bin dolara Avrupa'nın en modern huzurevinin yapıldığını da hatırlattı. Boğaza tüp geçitin yanı sıra üçüncü köprünün yapılmasından yana olduğunu vurgulayan Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan'ın karşı çıktığı öne sürülen yeni 5 yıldızlı otellerin yapımının da valilikçe teşvik edileceğini belirtti. Aktaş, yılbaşı için her türlü önlemin alındığını belirterek İstanbullular'ın yeni yılını ve ramazanını kutladı. Aktaş, valiliğin fakir semtlerde her gün iftar yemekleri vereceğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!