Vali Ahmet Pek tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Vali Ahmet Pek tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 14:13

İzmir'de, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndaki Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) ait binayı Fethullah Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen kuruluşlardan İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi'ne (İZDİM) verdiği öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen 2 operasyonda tutuklanan 12 kişiden, aralarında merkez valisi Ahmet Pek'in de bulunduğu 10'u tahliye edildi.

Haberin Devamı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, bir süre sürdürdükleri soruşturma sonrasında, geçen mart ayında birinci operasyonu yaptı. İzmir merkezli Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa, Manisa ve Isparta illerinde yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 15 kişi gözaltına alındı. Gülen Cemaati adına faaliyet gösterdikleri bildirilen şüphelilerden 13'ü, sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye gönderildi. Şüphelilerden 7'si tutuklandı, 5'i tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İZDİM'e yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında geçen mayıs ayında ikinci operasyon yapıldı. Cemaate mali destek verdikleri ileri sürülen üst düzey emniyet görevlileri gözaltına alındı. İlk operasyonda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan, ardından tutuklu bulunduğu başka bir suçtan da bir süre önce tahliye edilen Merkez Valisi Ahmet Pek, bir kez daha gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ahmet Pek'in yanı sıra görevden alınan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Dairesi Başkanı Hüseyin Başel, eski Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Feridun Taşçı, Hüseyin Pulur ve Mustafa Çankal tutuklandı. Böylece her iki operosyanda tutklananların sayısı 12 oldu.

Haberin Devamı

Her iki dosyadaki tutuklu sanıkların avukatlarının yaptığı tahliye taleplerini değerlendiren İzmir 6'ncı Sulh Ceza Hakimliği, aralarında Ahmet Pek, Hüseyin Başel, Feridun Taşçı, Hüseyin Pulur ve Mustafa Çankal'ın da bulunduğu 10 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Böylece her iki dosyada tutuklu sayısı 2'ye düşmüş oldu. Savcılığın her iki dosyayı birleştirip dava açacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!