Vakıftan 3 milyonluk yardım

Güncelleme Tarihi:

Vakıftan 3 milyonluk yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2018 10:08

Vakıftan 3 milyonluk yardım

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - DEMRE Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2017 yılında ihtiyaç sahiplerine 3 milyon 169 bin 178 lira yardım yapıldı. Yardımların büyük çoğunluğu nakit olarak yapıldı. Demre Kaymakamı Murat Uz, "Vakfın kaynakları ölçüsünde sorunu olan her vatandaşımızın yardımına koşuyoruz" dedi.

Demre Kaymakamı ve SYDV Başkanı Murat Uz, vakıf aracılığıyla 2017 yılında ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdi. Kaymakam Uz, "2017 yılında vatandaşımıza vakfın öz kaynaklarından, merkezi yardımlar kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı merkezli yardımlardan, muhtaç ailelere yönelik nakit yardımı, şartlı eğitim ve sağlık yardımı, muhtaç asker ailelerine yönelik nakit yardımı, yetim ve öksüz asker çocuğu yardımı ile 2022 sayılı yasa kapsamında yaşlı aylığı, engelli aylığı, engelli yakın aylığı kapsamında toplam 3 milyon 169 bin 198 lira yardımda bulunduk" dedi.

Vakıf olarak 450 aileye kömür yardımı yaptıklarını aktaran Kaymakam Uz, "Ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kaynakları ile Demre Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 100 kişilik öğrenci yurdu yaptırıldı. Yurt Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildi. Vakfın kaynakları ölçüsünde sorunu olan her vatandaşımızın yardımına koşuyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!