Vakıflar'dan Büyükşehir'e boşaltma tebliği

Güncelleme Tarihi:

Vakıflardan Büyükşehire boşaltma tebliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 15:17

Vakıflar'dan Büyükşehir'e boşaltma tebliği

Haberin Devamı

MANİSA Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılı Şubat ayından beri MASMEK kursları için kiracı olarak kullandığı Sinan Bey Medresesi için Vakıflar Bölge Müdürlüğü boşaltma tebliği gönderdi. Vakıfların aldığı karar, Büyükşehir Belediyesi olarak keyfi olarak değerlendirildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin geçen aylarda imzaların atılmasına karşın bazı restorasyon çalışmalarını geri alan Vakıflar Bölge Müdürlüğü, dikkat çeken bir karara daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi'nin 2009 yılı Şubat ayından bu yana kiracı olarak hizmet verdiği ve Manisa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (MASMEK) kurslarının verildiği Sinan Bey Medresesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün talebi üzerine boşaltılması gündeme geldi. 30 Ekim Pazartesi günü gönderilen tebliğde Büyükşehir Belediyesi'nin Sinan Bey Medresesi'ni Aralık ayı sonuna kadar boşaltması istenirken, gerekçe olarak Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kendisinin kullanacağı öğrenildi.

KİRALAR DÜZENLİ OLARAK ÖDENİYORDU

Kuyumculuk, naht sanatı (kıl testereyle ahşap oyma), telkari ve tutkallı hamur çiçek yapımı gibi meslek edindirme kurslarının verildiği Sinan Bey Medresesi'nde, Manisa Büyükşehir Belediyesi 2009 yılından bu yana kiracıydı. Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Sinan Bey Medresesi'nin kirasının düzenli olarak ödendiği, ödemelerde herhangi bir aksaklığın hiçbir zaman yaşanmadığı vurgulandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesinden söz konusu kararla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün kararının keyfi olduğunun vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

"Manisa Büyükşehir Belediyemiz, kadınlarımız başta olmak üzere, her yaştan vatandaşımıza üretmeyi sağlamak, meslek edindirmek ve ürettiği ürünleri satabilme amaçlı kurslar vermektedir. Bu kurslarımızın bir kolu da tarihi Sinan Bey Medresesi'nde verilmektedir. Bu kurslarımızdan yılda yaz dönemi, güz dönemi ve kış dönemi olmak üzere, her dönem ortalama 100 vatandaşımız yararlanmakta ve meslek edinmektedir. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce tarafımıza ulaştırılan 'Sinan Bey Medresesi'ni boşaltın' kararını keyfi olarak yorumluyor, takdiri değerli Manisalılara bırakıyoruz."

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!