VakıfBank'tan İzmir ziyareti

Güncelleme Tarihi:

VakıfBanktan İzmir ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2018 11:53

VakıfBank'tan İzmir ziyareti

Haberin Devamı

VAKIFBANK Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan ve genel müdür yardımcıları, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret etti.

Bankanın Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, bir dizi temasta bulunmak üzere İzmir'e geldi. Genel müdür yardımcıları ve bölge yöneticilerinin de dahil olduğu heyet, İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek, bankanın İzmir ve bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir ziyaretinde bankaya özel olarak teşekkür eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Aliağa - Menderes İZBAN hattının borç yapılandırma sürecinde önemli bir destek aldıklarını söyledi. Kocaoğlu, "VakıfBank ile ilişkilerimiz güven esasına dayalı olarak ilerlemeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte alışmaktan oldukça memnunuz. Bankaların belediyelere eğilmesinde büyük fayda var. Büyük belediyelerin raylı sitem ve metro gibi yatırımları için yurt dışı kaynaklarını getirip, uzun vadeli düşük faizli finansman bulmaları gerekiyor. Belediyelerin finans dengesi kurmasında yardımcı olunduğu zaman bankacılık açısından büyük fırsatlar doğuyor. Ziyaretiniz ve İzmir'e desteleriniz için de gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Ziyaretlerinde bankanın yeni dönem vizyonundan bahseden Genel Müdür Mehmet Emin Özcan, "Ülkemizin yanındaki güç olma hedefiyle çıktığımız yolda, İzmir bizim için son derece değerli ve önemli bir yere sahip. Geçmişten bu yana bu güzel şehrimizi tüm kaynaklarımızla destekliyoruz. Dış ticaret, sanayi, tarım ve turizm başta olmak üzere İzmir ve bölge genelinde bankacılık ürün ve hizmetlerimizle tüm ihtiyaçlara etkin çözümler sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu

Sektörde bir ilki gerçekleştirerek, Yerel Yönetimler Bankacılığı birimini kurduklarını belirten Özcan, "Yerel yönetimlere özel bir önem veriyoruz. Özellikle belediyelerimizle, alt ve üst yapı projelerinde, ulaşım projelerinde, enerji verimliliğinde, nakit yönetimi ve tahsilat ürünlerinde önemli işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Uluslararası piyasalardan temin edilen kredilerden yerel yönetimlerin de yararlanmasını sağlayarak finansman maliyetlerini azaltıyoruz. İzmir ve bölgedeki diğer belediyeleri de aynı hizmetlerle destekliyoruz" dedi.

"2018'E GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK"

Banka olarak son derece başarılı bir yılı geride bıraktıklarını ve 2018 yılına güçlü bir başlangıç yaptıklarına işaret eden Özcan şunları söyledi:

"Bu hafta içinde 2018 yılının ilk eurobond ihracını başarı ile gerçekleştirdik. Bu işlem, Bankamız tarihinde tek seferde ihraç edilen en yüksek tutarlı tahvil işlemi olması açısından büyük önem taşıyor. Gerçekleştirdiğimiz söz konusu ihraç, uluslararası tahvil yatırımcıları nezdinde VakıfBank isminin, bilinirliğinin ve algısının ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha teyit etti. İşleme gelen güçlü talep sayesinde ilk aşamada 500 milyon dolar olarak belirlediğimiz ihraç tutarını 650 milyon dolar seviyesine çıkarmaya karar verdik. İşlemin kupon oranı da başlangıç seviyesinin 25 baz puan altında yüzde 5.75 seviyesinde gerçekleşti. Bankamıza ve ülkemize duyulan bu güven de uluslararası piyasalarda Türkiye'nin çok güçlü bir itibara sahip olduğunu gösteriyor."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!