VakıfBank Şampiyonlar Ligi sezonunu açıyor

Güncelleme Tarihi:

VakıfBank Şampiyonlar Ligi sezonunu açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 14:57

Tarihinde iki Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu bulunan VakıfBank, 2015-2016 sezonu B Grubu ilk maçında İtalyan Igor Gorgonzola NOVARA ile karşılaşıyor. Burhan Felek Spor Salonu’ndaki mücadele 28 Ekim Çarşamba günü 19.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası’nı ilk defa ülkemize getiren ve bu kupayı iki kez kazanmayı başaran tek Türk takımı olan VakıfBank, 2015-2016 Şampiyonlar Ligi’ni Igor Gorgonzola NOVARA maçıyla açıyor.

Luciano Pedulla’nın çalıştırdığı Igor Gorgonzola NOVARA, geçtiğimiz sezonu lider bitirmesine rağmen play-off finalinde Pomi CASALMAGGIORE’ye beş maç sonunda kaybetmiş, İtalya Lig Kupası’nın ise sahibi olmuştu. VakıfBank’ın B Grubu’ndaki diğer rakipleri ise Atom Trefl SOPOT (Polonya) ve Calcit LJUBLJANA (Slovenya).
Ülkemizin Avrupa arenasında en başarılı temsilcisi olan VakıfBank, 2011 ve 2013 yıllarında kupayı namağlup kazanarak tekrarı zor bir başarıya imza attı. Sarı-siyahlılar, Şampiyonlar Ligi’nde 2006 yılında Final Four oynarken, 1998, 1999 ve 2014’te turnuvayı gümüş madalya ile tamamladı. VakıfBank, son olarak geçtiğimiz yıl Final-Four mücadelesi verdi ve bronz madalya sahibi oldu.

Haberin Devamı

VakıfBank Şampiyonlar Ligi sezonunu açıyor

VakıfBank ile iki kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşayan Başantrenör Giovanni Guidetti, “Şampiyonlar Ligi’nin başlamasından dolayı oldukça heyecanlıyız. Bu yıl birçok yeni oyuncumuz var ve daha genç bir takımız.

Her zaman olduğu gibi, yarıştığımız her kulvarda şampiyonluk için mücadele edeceğiz. İlk hedefimiz, bir sonraki tura yükselmek ve ardından Final Four’a kalmak. Turnuvayı adım adım düşünüyoruz. Son beş yılda dört kez Final Four’a yükselme başarısı sergiledik.

Geçen yıl aldığımız sonuç ve kazandığımız bronz madalya bizi tatmin etmedi. Bu yıl üçüncü şampiyonluğu çok istiyoruz. Her daim yüksek hedefleri olan bir takımız” diye konuştu.


VakıfBank’ın kaptanı Gözde Kırdar ise , “Şampiyonlar Ligi, bizler için en önemli hedeflerden biri. Bu yıl grubumuzda Atom Trefl SOPOT ve Igor Gorgonzola NOVARA gibi güçlü takımlar bulunuyor. 

Sloven ekibi Calcit LJUBLJANA’yı çok iyi tanımıyoruz ama onlar da ellerinden gelenin en iyisini yapacaktır. Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi için çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Novara’ya karşı oynayacağımız ilk maçla turnuvaya iyi başlamak istiyoruz.

Bu yıl genç ve dinamik bir takıma sahibiz ve daha hızlı bir voleybol oynamak istiyoruz. Çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürürsek, inanıyorum ki Avrupa’nın en değerli kupasını üçüncü kez müzemize götüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

VAKIFBANK’IN GRUP MAÇLARI
VakıfBank – Igor Gorgonzola NOVARA / 28 Ekim 2015
Atom Trefl SOPOT – VakıfBank / 10 Kasım 2015
Calcit LJUBLJANA – VakıfBank/ 26 Kasım 2015
VakıfBank - Calcit LJUBLJANA / 9 Aralık 2015
VakıfBank – Atom Trefl SOPOT / 20 Ocak 2016
Igor Gorgonzola NOVARA – VakıfBank / 27 Ocak 2016

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!