Vakıf camisine hoparlör yasağı

Güncelleme Tarihi:

Vakıf camisine hoparlör yasağı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2006 00:00

Tarihi değerleri dolayısıyla, Vakıflar’ın mülkiyetinde olan camilerin minare ve kubbelerine hoparlör ve ışık tesisatı kurulamayacak. Dükkan ve kulübe gibi eklemeler de yapılamayacak.

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü İdare ve Denetiminde Olan vakıfların mülkiyetinde bulunan, tarihi değeri dolayısıyla korunan camilerin minare ve kubbelerine hoparlör ve ışık tesisatı kurulamayacak. Konuya ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, idare ve denetiminde bulunan cami ve mescitler ile gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan cami ve mescitlerde (köy cami ve mescitler dahil) yapılacak uygulamalarda, taşınmazın tarihi, mimari, estetik, mahalli ve sanat tarihi açıdan değeri bütün olarak göz önüne alınacak.

EKLEME YOK

Ayrıca tescili yapılan cami ve mescitlerin harimlerinde meşruta, dükkan ve kulübe gibi eklemeler yapılmayacak, son cemaat mahallerinin camekanla kapatılmayAcak, abdest alma yerlerinde yapısal ve görsel açıdan geleneksel dokuyu tahrip edecek yeni malzemeler kullanılmayacak. Minarelere ve kubbe çevrelerine özellikle yapıyı tahrip eden hoparlör ve modern aydınlatma armatürleri elektronik malzemeler konulmayacak ve fiziksel tahribata neden olacak ses düzeni yapılmayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!