Vajinismus sorununu görmezden gelmeyin

Güncelleme Tarihi:

Vajinismus sorununu görmezden gelmeyin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2016 01:00

Türkiye’de her evli 10 kadından birinde görülen, çiftlerin cinsel yaşantısını olumsuz yönde etkileyen vajinusmus rahatsızlığıyla ilgili uzmanlar uyarıyor: “Sorunun görmezden gelinerek ertelenmesi çiftlerin kendilerine yaptıkları en büyük haksızlık.”

Haberin Devamı

Vajinismus sorununu görmezden gelmeyin

Hera Vajinismus Tedavi, Eğitim ve Araştırma Derneği Kurucu Başkanı Jinekolog Op. Dr. Süleyman Eserdağ, vajinismusun tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirtiyor. Sorunun ertelenmeden mutlaka destek alınması gerektiğini belirten Jinekolog Eserdağ, tedaviye ilişkin şöyle diyor:
“Vajinismus doğru yöntemler sayesinde günümüzde yüzde 100’e yakın bir oranda tedavi edilebilen bir cinsel sorun. Vajinismus tedavilerinde dünyada en sık uygulanan yöntemler arasında cinsellik, kızlık zarı, ilk gece hakkında ayrıntılı bir bilgilendirme sonrası uygulanan vajinal kaslarının kullanılmasına yönelik egzersizler yer alıyor. Tarafımızca hastalarımıza önerilen ‘Pelvis kas rehabilitasyonları’ adı verilen egzersizler arasında hastaların oldukça zorlandıkları parmak egzersizleri yok. Onun yerine çok daha rahat yapılabilen farklı bir takım egzersizler yer alıyor. Tedaviler genelde her gün üst üste 1.5-2 saatlik seanslar şeklinde yapılıyor. Böylelikle ortalama olarak 3 gün içerisinde kalıcı bir çözüme ulaşmak mümkün. İleri düzeydeki hastalarda dahi çoğu zaman 4-5 günü geçmeyen bir tedavi sürecinden bahsedebiliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!