Vajinal enfeksiyona karşı önlem alın

Güncelleme Tarihi:

Vajinal enfeksiyona karşı önlem alın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

Kadınlardaki doğal hormonlar, ter ve yağ salgısını da artırarak vajinal salgı artışına neden olur. Vajinal salgı, menstrüel siklus denilen adet döngüsü, cinsel aktivite, egzersiz ve kullanılan doğum kontrol yöntemine göre değişkenlik gösterir. Ancak bu normal salgının birikmesi irritasyon ve kokuya neden olabilir.

Vajina içine kesinlikle parfüm sıkılmamalı. Vücudun kendine has kokusunu önlemek mümkün değil. Bunun dışındaki istenmeyen kötü kokuların mutlaka bir nedeni vardır. Genellikle de enfeksiyona bağlı ortaya çıkar. Yapmanız gereken parfümle kokuyu bastırmak değil, nedenini anlamak ve tedavisi için mutlaka doktora başvurmak.

Vücut temizliğinde kullanılan sabun, duş jeli gibi ürünler, doğal vajinal pH ve florayı bozarak, vajinal enfeksiyonlara sık sık yol açabiliyor. Doğru hijyen genel sağlığın bir parçası olsa da genital temizlikte sabun kullanmayın. Bunun yerine pH derecesi 4,2- 4,5 olan genital bölge için hazırlanmış özel ürünleri tercih edin.

Şeker hastalığı, vajinal duş, köpük banyoları, duş jelleri, sıkı ve sentetik iç çamaşırları vajinal enfeksiyona özellikle, mantar enfeksiyonlarına zemin hazırlar.

Bunları yapın

á Genital bölgedeki kıvrım aralarını temizleyin.

á Hergün çamaşır değiştirin.

á Pamuklu çamaşır kullanın ki nemi emsin.

á Bakteri yayılımını önlemek için önden arkaya doğru temizlik yapın.

á İdrar yolu enfeksiyonlarını önlemek için cinsel ilişki sonrası tuvalete gidin.

á Tampon veya pedleri gündüz 4-6 saatte bir değiştirin.

á Duş ve tuvalet temizliği sonrası genital bölgeyi iyice kurulayın. Nem, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına uygun ortam hazırlar.

á Rahat, sıkmayan giysiler giyin. Dar ağlı pantolonları tercih etmeyin.

á Gece çamaşır giymeyin veya rahat çamaşırlarla (boxer gibi) yatın, böylece genital bölgenin hava alıp kuru kalmasını sağlarsınız.

Bunları yapmayın

á Kot pantolon altına çamaşır giymemek.

á Vajina içini parmak sokup yıkamak.

á Tuvaletinizi tutmak, ilişki sonrası tuvalete gitmemek.

á Tampon veya pedleri uzun süre değiştirmemek.

á Yüzme sonrası ıslak mayoyla beklemek.

á Sıkı, dar ağlı çamaşır ve pantolonlar giymek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!