Vah Ege vah...

Güncelleme Tarihi:

Vah Ege vah...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 00:54

Ege’nin köklü futbol kulüpleri, yeni sezonun başlamasına günler kala ne yazık ki hala transfer yasaklarıyla boğuşuyor.

Haberin Devamı

Horoz tedirgin: Eski futbolcu, teknik adam ve kulüp çalışanlarına olan borçları nedeniyle yasağa takılan Denizlispor’da 11 Temmuz’da göreve gelen Süleyman Urkay başkanlığındaki yönetim, 6.2 milyon TL ödeyerek transferin önünün açıldığını duyurdu. Ancak şu ana kadar 14 takviye yaparak takımı yenileyen yeşil siyahlılarda cuma günü Bandırmaspor’la oynanacak TFF 1’inci Lig’deki sezonun ilk maçına 2 gün kala futbolcuların lisanslarının çıkmaması kafaları karıştırdı.

Tarzan belirsiz: Yasak nedeniyle geçen sezon devre arasında transfer yapamayan Manisaspor, yeniden 1’inci Lig’e dönünce 8 oyuncu aldı. Ancak eski futbolcularından Volkan Babacan, Holosko ve Causic’le uzlaşamayan yönetim, bu engeli aşamazsa cumartesi günü iç sahadaki Elazığspor sınavında yeni isimlerden yararlanamayacak.
Fırtına uykuda: 2’nci Lig temsilcisi Bucaspor, eski futbolcusu Dady’e olan borcu yüzünden Eylül 2014’te FIFA’dan 2 yıl transfer yasağı aldı. Yerli oyunculara olan borcu nedeniyle Futbol Federasyonu’ndan da yasaklı olan Bucaspor, kadrosundaki tüm tecrübeli isimleri kaybederken, sezona tamamı altyapı patentli gençlerle girecek.
Kaf-Kaf sorunlu: Bu sezon 2’nci Lig’de mücadele edecek olan Karşıyaka, geçen sezon başında transfer yasağını kaldırmak için 5 milyon TL, devre arasında ise 1.2 milyon TL öderken yeni sezon öncesi kulübün karşısına 3.5 milyon TL tutan yeni dosyalar çıktı. İlk etapta yasağı kaldırmayı kararlaştırıp 5 transfer yapan yönetim para bulamayınca aldığı isimlerle vedalaştı. Elinde yalnız 19 genç futbolcu kalan Kaf-Kaf, geçen sezonki kadrodan kulüp bulamayan 5 isimle sözleşme yeniledi.
Altay son anda: 2 yıldır yasak kapsamında olan Altay ise yeni Başkan Özgür Ekmekçioğlu’nun verdiği parayla 1.4 milyon TL borcu kapatıp 13 transferine lisans çıkardı. Akhisarspor, Göztepe ve Altınordu bu konuda en rahat kulüpler olarak dikkat çekerken, ayağını yorganına göre uzatan başta Balıkesirspor olmak üzere diğer Ege takımları sorun yaşamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!