Vadide kızamık kabusu

Güncelleme Tarihi:

Vadide kızamık kabusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

Türk Tabibler Birliği Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan, “İstanbul’da hızla yayılan kızamık vakasının Dikmen Vadisi etrafında bulunan gecekondularda da görüldüğü tespit edildi. Bunun için gerekli aşıların yapılması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da hortlayan kızamık Ankara’da Dikmen Vadisi’ndeki gecekondularda görülmeye başladı. Türk Tabibler Birliği Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan, kızamığın müdahale edilmediği takdirde SSPE adı verilen ve merkezi sinir sistemini etkileyen kalıcı hasara yol açan bir hastalığa dönüşebileceğini söyledi.
İlhan sözlerine şöyle devam etti:

103 VAKAYA RASTLANDI

“Başkent’te 103 vakaya rastlanıldı. Bunların 11’inin ülke dışından geldiği tespit edildi. Dikmen Vadisi etrafındaki gecekondularda yaşayan kişilere Suriye’den gelen sığınmacıların ziyaretleri esnasında yayıldığı kanısındayız. Bu bölgede gerekli olan aşılar yapılmaya başlatıldı. Maalesef bu görev esnasında iki görevli arkadaşımız da hava ve tükürükle bulaşan bu hastalığa yakalandı.

AŞILAR ÇOK ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Aşının iyi şartlarda korunması ve doğru zamanda yapılması çok önemli. Gecekondularda başlattığımız aşılamada 6 yaşındaki çocukların hiç kızamık aşısı yapılmadığı görüldü. Bu bölgede sağlık noktasında ne kadar geri kalındığının da göstergesi. Tehlike görülen bu yerlerde ek dozaj uygulaması başlatıldı. Vatandaş salgına karşı dikkatli olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!