"Vaat sağanağı sunuyorlar"

Güncelleme Tarihi:

Vaat sağanağı sunuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2011 10:56

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, “AB uyum yasaları dediler, AB ikiz yasaları dediler, idamı kaldırarak bu cennet vatanı bölücü terörün, iblislerin, soyguncuların, hırsızların kol gezdiği bir ülke haline getirdiler” dedi.

Maltepe ve Ümraniye'de halka hitap eden Topçu,  27 Mayıs 1960'ta çete ve cuntaların bir araya gelerek, milletin bağrına bastığı Başbakan Adnan Menderes ve 2 bakanı asarak katlettiğini söyledi. Bunun, milletin tarihine kara bir leke olarak işlendiğini ifade eden Topçu, Menderes ve beraberinde asılan bakanları rahmetle andığını belirtti.

Bölücü, ahlaki ve ekonomik terörün ülkeyi ne hale getirdiğini meydanlarda ifade etmeye çalıştığını söyleyen Topçu, “Kandil'i söndüremeyen, İmralı'yı susturamayan bütün siyasetçilerimizi, teröre kurban verenleri, bankaların içini boşaltarak milyonları mağdur edenleri millet adına kınıyorum. AB uyum yasaları dediler, AB ikiz yasaları dediler, idamı kaldırarak bu cennet vatanı bölücü terörün, iblislerin, soyguncuların, hırsızların kol gezdiği bir ülke haline getirdiler” diye konuştu.

Her evden bir oy alarak Meclise gireceklerini ifade eden Topçu, Meclise girdikleri zaman idamın geri gelmesini millete soracaklarını belirterek, “Biz bunların kaldırdıkları idamı geri getireceğiz dediğimiz zaman birilerinin uykusu kaçıyor” dedi.

Topçu, siyasetin usulü ve üslubunun millete zarar verecek noktaya geldiğini öne sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Milletin meseleleriyle ilgili çözüm önerisi koymaya çalışan iktidar ve muhalefet partileri meydanlarda adeta birbirlerine sövüp ve saymakla vakit geçiriyor. Bu usul ve üslubu kınıyorum. Onlara sesleniyorum; bu dünyada ölüm var. Bir dakikasına, bir anına bile sahip olamadığınız bir hayat için, bir oy uğruna bu lafları birbirinize söyleyip yarın da Meclis koridorlarında birbirinizin yüzüne nasıl bakacaksınız? Sizi uyarıyorum, hazineden trilyonlarca paralar alıp plazalar yaptınız. Mecliste turuncu koltuklarda oturuyorsunuz diye böbürlenmeyin, yukarıda oy uğruna birbirine sövüp sayıp, bu milleti altta görmeyin.”

“VAAT SAĞANAĞI SUNUYORLAR”

Topçu, şöyle konuştu:

“Dokuz yıl iktidar oldunuz, geldiğimiz noktada 17. büyük ekonomiden bahsediyorsunuz ama Çukurova'yı görmezden geliyorsunuz. Elin adamından et ve buğday alıyoruz Kars, Ardahan ve Bingöl'ü görmeden. Siz bu millete sadece bölücü terörü bitirmeyerek zarar vermediniz, siz bu millete AB uyum yasaları, ahlaki terörü musallat etmekle kalmadınız, siz bu ülkenin bankalarının içini boşaltanlara göz yummakla kalmadınız, siz aynı zamanda İsrail'in genetiği oynanmış tohumlarına, genetiği oynanmış domatesine bu milleti mahkum ettiniz. 17. büyük ekonominin bizi getirdiği noktada 1,5 TL'ye akaryakıt kullanıyorduk, şimdi 4,5 TL oldu. Et ise 35 TL. Sizin yönettiğiniz ülkede 9 milyon 250 bin emeklinin yüzde 90'ı açlık sınırının altında inliyor. Şimdi, sanki hiç iktidar ya da iktidar ortağı olmamış gibi millete vaat sağanağı sunuyorlar, bunlara inanmayın, aldanmayın.”

Bölücü, ekonomik ve ahlaki terörde vebali olmayan, elleri tertemiz, ne ABD, ne AB, ne de İsrail'in dayatmalarına boyun eğmeyen tek partinin, Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları ve Büyük Birlik Partisi olduğunu söyleyen Topçu, temiz ellerini millete uzatıp yetkiyi alacaklarını ifade etti.

“Bizi tanımak istiyorlarsa 12 Eylül zindanlarındaki duvarlara sorsunlar. Çözeriz dedik mi çözeriz” diyen Topçu, iktidara geldiklerinde her aileden en az bir kişinin devlet kapısında iş sahibi olacağını söyledi.

Kanal İstanbul projesini de eleştiren Topçu, “Bizim çılgın projelerimiz yok ama aklımız var. İstanbul deprem kuşağında. İstanbul'daki binaların birçoğu depreme dayanıklı değil. İktidara geldiğimizde depreme dayanıklı olmayan binaları yıkıp yeniden inşa edeceğiz. Bu durumlar ortadayken Kanal İstanbul projesi gerekli mi, değil mi, bunu sormak lazım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Topçu, şöyle dedi:

“Askerlik süresini düşüreceğinden bahsediyor, hesap yapıyor. Ben hesap uzmanı değilim, adım Kemal de değil ama aklım var. Biz askerlik süresinin kısaltılması konusunu Genelkurmaya soracağız. Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi olmayacak. Biz iktidara geldiğimizde Mehmetçiğe her ay asgari ücret oranında maaş vereceğiz. Bunun kaynağını soruyorsanız siyasi partilerin hazineden aldığı yardımları kesip, bu parayı Mehmetçiğe ödeyeceğiz.”

Topçu, Beşiktaş'taki saldırıyı da kınayarak, yaralılara acil şifa diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!