Uzun vadede sınavları kaldıracağız

Güncelleme Tarihi:

Uzun vadede sınavları kaldıracağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2012 00:00

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, uzun vadede sınavları kaldırma hedeflerini, “Öğrencileri seçmeye dayalı sınav sistemini kaldırmak istiyoruz. Eleme değil seviye belirleme olacak. Olgunlaşma sınavlarına da itirazımız yok” sözleriyle açıkladı.

Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı sonrasında gazetecilerin 4+4+4 yasa teklifinin özellikle kız çocuklarının eğitimini engelleyeceği iddialarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Dinçer şunları söyledi:
- Kamuoyundan gelen tereddütler var. Bunların bazıları ideolojik tereddütler. Doğrusu ideolojik tereddütler tercih meselesi. Onun dışında teknik olarak veya eğitim sisteminin dünya ile uyum sağlaması konularda tereddütler varsa onu değerlendirmeye alacağız.
- Biz bu zamana kadar kız çocuklarımızın okullaşmasıyla alakalı ciddi tedbirler aldık. Bugünden sonra da bu zamana kadar yaptıklarımızı geriye dönüp, inkâr edip başka bir şey yapmayı asla düşünmeyiz.
- İlköğretim 4’üncü sınıftan sonra açık öğretime geçiş imkanı normal öğrenciler için değil. Bugün teknoloji gelişti. İnsanların oturdukları, yattıkları yerden eğitim almaları mümkün. Belirli yaşın üstündeki insanların eğitim alması mümkün. Mahkûmlar söz konusu olabilir.
- Okul öncesinin de zorunlu eğitime dahil edilmesi konusu alt komisyonda gündeme gelebilir. Hakikaten bu bir güven verecekse, okul öncesi eğitimin de zorunlu olması konusunda hiçbir tereddütümüz yok. O konuda gerekirse kanuna da bir madde ilave edilebilir.
- (TÜSİAD’ın ‘Reform değil’ eleştirisine) TÜSİAD şu soruya yanıt versin: Dünyada kesintisiz eğitimi uygulayan kaç tane ülke var? Onunla ilgili bir değerlendirme yapsınlar, ben de göreyim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!