Uzun süre dayanan manikür hayal değil

Güncelleme Tarihi:

Uzun süre dayanan manikür hayal değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 10:51

Kadınlar için sürekli manikür yaptırmak tam bir işkence. İşte manikürünüzün süresini artıracak öneriler...

Haberin Devamı

Günlük koşturma içinde eller fazlasıyla yıpranıyor. Özellikle kadınlar için bakımlı olmanın önemli göstergelerinden biri de eller olunca manikür kaçınılmaz oluyor. İşte sürekli manikür yaptırmak istemeyenlere manikürün süresini uzatacak sırlar:  

1. Manikür işlemine başlamadan önce tırnaklarınızı güzelce temizlemelisiniz. Oje kalıntıları veya kirler daha sonraki aşamalarda size sorun çıkartacak ve ojenizin pürüzsüzlüğünü etkileyecektir.

2. Güzel tırnaklar için tırnakları beslemek şart. Eğer siz de tırnaklarınızın sürekli kırılmasından şikayetçiyseniz kalan meyve sebze kabuklarıyla özellikle limon ile tırnaklarınızı ovarak onları güçlendirebilirsiniz.

Uzun süre dayanan manikür hayal değil

Haberin Devamı

3. Bilinenin aksine tırnak etinin sıcak su ile yumuşatılması ve sonra kesilmesi doğru bir çözüm değil. Kuaförünüze tırnak eti yağı bulundurup bulundurmadığını sorun. Varsa bir manikürünüzü de bu şekilde deneyin. Her insan farklı bir yapıya sahip olduğu için her kadında daha çok işe yarayan yöntem farklı olabilir.

4. Belki de siz de maniküre ''Bir kere yaptırınca devamlı yaptırmak gerekiyor'' gerekçesiyle mümkün olduğunca geç başlayanlardansınız. Buradaki sürekli isteme sorunu tırnak etlerinin kesilmesi sebebiyle oluyor. Kesilen tırnak eti tekrar uzadığında kötü görünüyor ve kısa sürede manikür yaptırmak zorunda kalınabiliyor. Bu sebeple uzun süre manikür kullanmak için tırnak etlerinizi her duştan sonra bir tırnak eti aleti yardımıyla itin böylece tırnak etleriniz sürekli çıkıp sizi rahatsız etmeyecektir.

Uzun süre dayanan manikür hayal değil

5. Ojenizin daha güzel durması için başlangıç olarak bir kat parlatıcı sürün. Bu, ojenizin de daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır. Ancak bunu yaparken tırnak etlerine getirmemeye dikkat edin. Tırnak etlerine gelen parlatıcı ve oje etlerin daha hızlı kalkmasına neden olup manikürünüzün ömrünü kısaltacaktır.

Haberin Devamı

6.Ojenizi sürdükten sonra son kat olarak tekrar parlatıcı sürmek kalıcılığı arttıracak ve daha parlak bir görüntü verecektir.

7. Ojeleriniz birkaç gün sonra özellikle tırnak uçlarından deforme olmaya başlamışsa farklı bir renk veya simli bir ojeyle boşlukları doldurabilir yaratıcı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Bu, son zamanlarda çok moda.

 

Saç bakım rutinim | Dolaşan saçları kolay açma yolu | Beliz Şen

BAKMADAN GEÇME!