Uzun menzilli füze

GALATASARAY ve Vestel Manisa arasındaki maçın çetin geçeceği daha ilk saniyelerden belliydi.

Ersun Yanal baskın basanındır taktiğini vermişti takımına. İlk saniyelerde topa sürekli basan ve orta sahayı Galatasaray’a bırakmaya kolay kolay niyeti olmadığını gösteren Manisasspor bu sırada ummadığı yerden golü yedi. Genç Uğur’un Necati Ateş’e yaptığı asist gerçekten mükemmeldi.

Aynı Uğur bu kez maçın 12. dakikasında yüzde yüz golle sonuçlanacak bir Manisa atağını keserek "Bu maçta bana dikkat edin, özellikle de Cihan biraz daha fazla dikkat etsin" mesajını verdi. Fakat boyca uzun ve fiziksel mücadeleden yılmayan Vestel, disiplinini bozmayarak aradığı golü buldu. Galatasaray’ın yediği golde Mondragon’un çıkış anını hesaplamaktaki tedirginliği de etkili oldu.

Gerets bu arada ilk 30 dakika boyunca bir hayalet görünümündeki İliç’i aldı ve Volkan’ı oyuna dahil etti. Orta sahadaki direncini biraz olsun artıran Galatasaray nisbeten daha düzenli bir şekilde rakip kaleye yüklenme şansını buldu.

Devrede Sabri’nin ısındığını görenler, ilk yarıdaki gergin oyununu da gözönüne aldığında Hasan Şaş’ın çıkacağını düşündü. Fakat Gerets pimi çekilmiş bomba görünümündeki Hasan’ı oyunda tuttu. Hasan da sarı kartını görerek rahatladı. Israrlı takibini sürdüren Vestel Galatasaray’ın yakaladığı ve değerlendiremediği fırsatları sonrasında maçı yeniden beraberliğe getirdi. Sinirlerin gerildiği, tribündeki büyük çoğunluğun "Bu iş artık çok zor" demeye başladığı dakikalarda defanstan kopup gelen ve uzun menzilli bir füze çıkaran Song sayesinde önce bir farklı galibiyet yakalandı, ardından da son dakikada Ümit’in vurduğu ama Sabri’ye yazılan golle maç mühürlendi.
Yazarın Tüm Yazıları