"Üzümlü gazoz" firmaların markajında

Güncelleme Tarihi:

Üzümlü gazoz firmaların markajında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 13:34

MANİSA Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, kentin önde gelen değerlerinden biri olan Sultaniye üzümüyle yapılan gazozun birçok markaların markajına girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, üzümlü gazozların tüketiciye sunulması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Sultaniye üzümünü işleyerek 'BAEM' markasıyla üretim yaptıklarını, bir aylık sürede şişelenen 35 bin gazozun İzmir, Kocaeli ve İskendurun'da faaliyet gösteren firmaların markajına girdiğini söyledi. Ünal, görüşmelerin olumlu geçmesi halinde Manisa gazozunun 'BAEM' markasıyla ülkenin farklı yerlerinde tüketiciye sunulacağını ifade etti.

 

'SULTANİYE ÇEKİRDEKSİZ'DEN ÜRETİLİYOR

Tesislerinde daha önce şeker ve su katmadan kırmızı ve beyaz üzümlerin suyunu ürettiklerini hatırlatan Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal şunları söyledi:
"Ardından tesisimizde üzüm gazozu üretimi gerçekleştirdik. Çalışmaları tamamen biten, Manisa'nın ve Türkiye'nin en önemli ürünlerinden biri olan Sultaniye çekirdeksizden üretilen üzüm gazozunu tüketiciye sunduk. Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde 7 ton üzüm suyu işlenerek, 35 bin şişe gazoz üretildi. Gazoza olan ilgiden memnunuz. Biz ilk aşamada Manisa'daki firmalardan talep beklerken, İzmir, Kocaeli ve İskendurun'dan firmalarla görüşmekteyiz. Görüşmelerin olumlu geçmesi halinde Manisa'da ürettiğimiz gazozu bu üç ildeki vatandaşlarımızın da beğenisine sunacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!