Üzüm bağlarında hastalıkla mücadele

Güncelleme Tarihi:

Üzüm bağlarında hastalıkla mücadele
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 12:37

Üzüm bağlarında hastalıkla mücadele

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA) - GAZİANTEP'in İslahiye ilçesinde, üzüm bağlarında, görülen Mildiyo, Külleme ve Unlu Bit hastalıklara karşı toplu mücadele edilmesi kapsamında tarla günü etkinliği düzenlendi.
İlçedeki 50 bin dekarlık alanda yetiştirilen, 'kardinal', 'çekirdeksiz', 'hatun parmağı' ve 'Antep karası' isimleri verilen üzümlerinin yetiştirildiği ve bölge ekonomisinde önemli yere sahip. Üzüm bağlarında görülen hastalıklarla toplu mücadele edilmesi kapsamında Yeniköy mahallesinde tarla günü düzenlendi. İslahiye Ziraat Odası Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yüksel Şahin, İlçe Ziraat Odası Başkanlığı Yayım ve Danışmanlık Birimi Resul Tataroğlu, ziraat mühendisleri ve üzüm üreticileri katıldı.
İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, "İlçemizin ekonomik anlamda lokomotifi olarak adlandıracağımız ve 50 bin dekar alanda yapılan üzüm üreticilerimizin rekolte başta olmak üzere kaliteli ürün elde etmelerini sağlamak amacıyla mevsimsel nedenlerle görülen hastalıklarla mücadelenin daha etkin yapılmasını ve olası ürün kaybını önlenmesine ve gelecek yıllarda ürün kaybının önlenmesine yönelik düzenlediğimiz tarla günün üreticilerimiz açısında verimli geçti. Tarla günümüzle üreticilerimiz görülen hastalıklarla toplu mücadeleyi başlattık "dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!