Üzüm 3 liranın altına düştü

Güncelleme Tarihi:

Üzüm 3 liranın altına düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 15:14

MANİSA Ticaret Borsası’nda 6 lira 50 kuruşa kadar çıkan çekirdeksiz kuru üzümün kilosu 2 lira 90 kuruşa düştü. Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, okul üzümü projesinde söz verilen 15 bin ton üzümün alınmadığını belirtip, fiyatların daha düşmesi halinde kimsenin üzüm üretemeyeceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Manisa’da çekirdeksiz kuru üzüm fiyatları Ticaret Borsası’nda 2 lira 90 kuruşa kadar düştü. Üretici düşen fiyatlara tepki gösterirken, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, önümüzdeki hafta vekillerle görüşüp düşüşün nedenini araştıracaklarını ifade etti. Avrupa’ya yapılan ihracat oranları ile üzüm miktarının aynı olduğunu savunan Kaçire, "Ağustos’un 10’una kadar kalıntıyla ilgili bir sorun yok. Üzüm aynı şekilde gidiyor. Ama bu tüccarlar arasında bir oyun. Tüccar eskiden 6, 6.5 liraya aldığı üzümün zararını çıkarmak için fiyatları düşürdü. O zamanki zararını şimdi çıkarmaya çalışıyorlar. Ama bunun bir çaresinin bulunması lazım" dedi.

"15 BİN TON ALACAKLARDI, 3 BİN TON ALDILAR"

Üreticinin üzümünü beklettiğini ve depolarda 35-40 bin ton üzüm bulunduğunu kaydeden Kaçire, "Okul üzümü projesinin hiç kimseye bir yansıması olmadı. Fiyatların artırması bekleniyor, ama olmadı. Aldıkları üzüm de belli zaten. Böyle piyasa olmaz, böyle müdahale alım kurumu da olmaz. Okul üzüm projesi ile 15 bin ton üzüm alınsın, piyasa hareketlensin istedik ama 3 bin ton üzüm aldılar. Oysa 15 bin ton sözü verilmişti. Bu söz tutulmadı" diye konuştu. Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının daha da düşeceğine inanmadığını söyleyen Kaçire, "Daha da düşerse artık bu üzüm üretilmez" dedi

AK PARTİLİ VEKİLDEN UYARI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da, üzüm üreticilerini uyardı. Üreticinin elindeki üzümü ucuza satmamasını ve beklemesini öneren Özdağ, çiftçinin 2 - 2 buçuk liradan satmamasını istedi. Özdağ, üreticilere 3 lira 25 kuruşun altında üzüm satmamaları tavsiyesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!