Uzmanlardan sıcak uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlardan sıcak uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 12:29

Uzmanlardan sıcak uyarısı

Haberin Devamı

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Aile Hekimi Dr. Ali Cerrahoğlu, Çukurova Bölgesi'nin yazın çok sıcak bir bölge olmasına dikkat çekerek, bunun sağlığı olumsuz etkileyeceği konusunda vatandaşları uyardı.
Dr. Ali Cerrahoğlu, sıcakların kendini hissettirmeye başladığını bu nedenle de çocuk ve yaşlıların risk altında olduğunu söyledi. Cerrahoğlu, özellikle yaşlı, çocuk, hamile ve kronik hastalığı olan kişilerin sıcaklardan daha fazla etkilendiğini belirterek, "4 yaşın altındaki çocuklar biraz daha risk altındalar. Çünkü onların metabolizmaları daha hassastır. Özelliklede ilaç kullanan kişiler, bilindiği gibi bazı ilaçların idrar söktürücü özelliği var, kalp hızını etkileyen ilaçlar var, bir miktar tansiyonu etkileyen ilaç grupları var, bunlarında etkileri açısından ilaçların uygun dozda ve doktorun tavsiyesi şeklinde alınması çok önemlidir" dedi.
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ÖNEMLİ
Sıcaktan korunmanın çok önemli olduğunu ifade eden Cerrahoğlu, "Güneşin dik olarak ışık yolladığı 11.00 ile 15.00 saatleri arasında güneşe direk çıkmaktan kaçınmak lazım. Aşırı sıcak dönemlerde günlük yaşamımızı biraz değiştirip, sabah serin saatlerde, akşamüstü saatlerinde daha aktif dışarıdaki yaşantımızı sürdürmek daha uygun olur. Eğer zorunlu yapılması gereken bir iş yoksa öğlen havanın en sıcak olduğu saatlerde çıkmamak gerekiyor. Göz sağlığı açısından güneş gözlüğü çok önemlidir. Güneşin yaydığı ultraviyole ışıklarının direk göze gelmesi uzun vadede katarak gibi göz sağlığını olumsuz etkileyen sonuçlara neden olur" diye konuştu.
"BOL SU İÇİLMELİ"
Sıcak hava etkisi ile yoğun terlemenin kendini göstereceğini kaydeden Cerrahoğlu, şöyle devam etti:
"Aşırı terleme nedeni ile kilolarca su kaybedilebiliyor. Bu hemen de fark edilemeyebilir. Bu nedenle vatandaşlarımıza çok susama hissini beklemeden bol bol su içmelerini öneriyoruz. Buradaki temel amacımız kaybedilen suyu yerine koymaktır. Ne kadar terlediyseniz o eksiği yerine koyacağız ki vücut ve böbrekler susuz kalmasın. Sıvı alınırken kafeinli içeceklerden uzak durulmalı. Bu içecekler susuzluğu daha da tetikler. Tansiyon hastalarının sıcak havalarda mutlaka kendilerine dikkat etmesi, tuzdan kaçınması gerekiyor. Türk milleti olarak çok fazla tuz kullanıyoruz. Aşırı yağlı yemeklerden de kaçınılması gerekir."
Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!