Uzmanlar 'burun okulunda' buluştu

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar burun okulunda buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 16:30

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen KBB Uzmanları “burun” başlığıyla İstanbul’da toplandı. KBB uzmanı Op. Dr. Süreyya Şeneldir başkanlığında Burun Okulu 7’de biraraya gelen KBB uzmanlarının bu kez masaya yatırdığı başlık; revizyon rinoplasti, yani düzeltme burun estetiği.

Haberin Devamı

Burun okulu toplantısı, “Ustalara Saygı”yla başladı.Okulun bu kez onur konuğu KBB Uzmanı Dr. Gündüz Kumbasar oldu. Katılımcı doktorlara anılarını ve yaşadığı komik detayları anlatan Gündüz Kumbasar, meslek yaşamı boyunca esas aldığı başlıkları genç meslektaşlarıyla paylaştı:

"HEKİMLİKTE ŞÜPHECİLİK ÖNEMLİDİR"

“Hekimlikte şüphecilik önemlidir. Şüphecilik ve titizlik. Ve önemli olan bir şey daha hasta hekim ilişkileridir. Ben meslek yaşamımda kimi günler oldu 200-300 vaka baktım, kimsenin ricasını kırmadım. Çünkü gelen hastalar benden, sizden birisi de olabilir, kendi yakınım gibi gördüm hep.Eminim siz de öyle görüyorsunuzdur.Hastaya nasıl davrandığınız, sözleriniz, duruşunuz, ifadeniz çok önemli.Hasta her hareketinizle sizi anlıyor, ve güven ilişkisi orada başlıyor.Önce işi sevmek lazım ve tabi insanı…Ve bir de size diyeceğim şudur ki, hekim sanatının ötesinde bir hobiniz olmalı. Dinlendirmeli sizi. Ben müzikle uğraştım, ud çaldım.Hani sorarlar ya neden hekimler şarkı söyler resim yapar işte bu yüzden."

Haberin Devamı

Dr.Gündüz Kumbasar’ın konuşmasının ardından Burun Okulu 7’de revizyon rinoplasti başlığı detaylarıyla masaya yatırıldı. Burun Okulu’nun kurucusu Op. Dr. Süreyya Şeneldir, öncelikli olarak katılımcılara bir hastanın tekrar tekrar ameliyat olmaması neler gerektiğini anlattı. Toplantının ikinci bölümünde revizyon rinoplasti canlı cerrahisi yapıldı. Operasyon, toplantı salonuna da yansıtılarak katılımcıların operasyon sırasında merak ettikleri soruları sorma imkanı da sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!