Uzmanından "su içmeyi unutmayın" uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Uzmanından su içmeyi unutmayın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 08:43

Uzmanından "su içmeyi unutmayın" uyarısı

Haberin Devamı

MANİSA Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, soğuk havalarda su tüketiminin unutulduğunu belirtip vatandaşı uyardı. Uysal, sağlıklı bir insanın günde en az 2 veya 2.5 litre su içmesi gerektiğini söyledi.

Sekizeylül Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ceyna Uysal, vatandaşlara soğuk havalarda su içmeyi unutmamaları konusunda uyardı. Uysal, suyun dokulara oksijen taşıyarak yağ yakımını hızlandırdığını belirterek, "Soğuk havalarda su tüketimi sıklıkla unutulmaktadır. Vücut ısısını dengede tutabilmek, vücutta oluşan toksinlerin atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışması, metabolizma dengesinin sağlanması ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesi için bol sıvı alımı gerekmektedir. Aldığımız her bir kalori için bir mililitre suya ihtiyaç vardır. İhtiyaç kişiden kişiye değişse de günde sağlıklı bir insanın en az 2 veya 2.5 litre su içmesi gerekmektedir" dedi.

BİTKİ ÇAYLARINA 2 FİNCAN SINIRI

Kış aylarında gereğinden fazla tüketilen bitki çaylarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Uysal, "Bitki çaylarının yararları yanında fazla tüketilmesi halinde vücut sağlığı için zararlı olabilecek etkilerinin bulunduğu da unutulmamalıdır. Bu nedenle günlük bitki çayı tüketimi 2 fincanla sınırlandırılmalıdır. Mevsim geçişlerinde enfeksiyonlardan korunmak adına ıhlamur, adaçayı, özellikle C vitamininden zengin kuşburnu çayı, vücut ısısını arttırarak toksin atıcı özelliği olan zencefil gibi bitki çayları belirli miktarlarda tercih edilmelidir" diye konuştu.

Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!