Uzman Jandarmalar Görev Başı Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Uzman Jandarmalar Görev Başı Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 15:07

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞINCA ÇANAKKALE'YE ATANAN 94 JANDARMA UZMAN ERBAŞ, TÖRENLE GÖREVE BAŞLADI

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı emrine atanan 94 Jandarma Uzman Erbaş, 4 haftalık oryantasyon eğitimlerini tamamlayarak yeni görevlerine başladı.
Jandarma Genel Komutanlığınca yapılan proje gereğince Jandarma Karakol Komutanlıklarında bulunan Asayiş Timlerinin profesyonelleştirilmesi kapsamında Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı emrine 94 Jandarma Uzman Erbaş atandı. Uzman Erbaşlar, Asayiş görevlerine yönelik 4 haftalık Oryantasyon eğitimlerini tamamlayarak Çanakkale İl Jandarma Komutanlığında yapılan tören ile görev yerlerine uğurlandı. Törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanı Jandarma Albay Timuçin Alper ile birlikteki askeri personel katıldı.
Çanakkale İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, uzman erbaşların asayiş branşında alacakları görevlere yönelik olarak eğitim gördüklerini, özellikle önleyici görevler ile Halkla ilişkiler konusunda bilgilendirme yapıldığını belirtti. Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Jandarma Genel Komutanlığınca yapılan projede Asayiş Timlerinde Erlerin yerine Uzman Erbaşların istihdam edilmesi ile Asayiş görevlerinde daha da etkinlik sağlanacağını vurguladı. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, modern dünyada profesyonelleşmenin kaçınılmaz olduğunu, Jandarma Teşkilatının da bu konuda büyük bir atılım içerisinde olduğunu görmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, yeni atanan Uzman Erbaşlara başarılar diledi. Tören, dereceye giren uzman erbaşlara ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!