Uzman isimler Edirne Akademi’de

Güncelleme Tarihi:

Uzman isimler Edirne Akademi’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2017 16:02

Uzman isimler Edirne Akademi’de

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)- EDİRNE Belediye Başkanı Recep Gürkan, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlara ilk dersi vermesiyle resmi olarak açılan Edirne Akademi’de uzman isimler tarafından insan hakları, demokrasi, etik, medya konularında Edirne halkına eğitimler verilecek” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Meclis Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla 3 Kasım’da gerçekleştirilen toplu açılış törenlerini değerlendiren Gürkan, “3 Kasım’da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Edirne Halkı’na 3,5 yıldır kentimiz de neleri yaptık, neleri yapamadık bunları detaylı bir şekilde açıkladık. 43 projenin 38’ini yerine getirdik. 1,5 yıllımız kaldı. Kalan 1,5 yılda hem vaatlerin dışında olan projeleri hem vaatlerde kalan 5 projeyi yaşama geçirmeye devam edeceğiz. Seçimlerde vaat ettiğimiz 43 projelik listeyi hazırlıyorum, hepsinin altına detaylı açıklamalar yapıyorum. Aralık ayında hazırladığımız broşürle halkımıza yaptığımız icraatları detaylı bir şekilde anlatacağız” şeklinde konuştu.

Büyük projelerinin hazırlama süresinin 1 ile 1,5 yılı bulduğunu anlatan Gürkan, “Uygulaması da 2-2,5 yılı bulur. Toplamda 4 yıldır. Her 4 yıla büyük bir projenin yapılması ciddi bir başarıdır. Bizim 3,5 yılda yaptıklarımız ortada, geçmiş ortada. Herkes çıksın projelerini açık yürekle saysın” ifadelerine yer verdi.

"KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞIMIZI AÇIKLAMASI GURUR VERİCİ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini ileten Gürkan, “Genel Başkanımız bizi onurlandırdı. 2019 yılında ki adaylığımızı şimdiden tescil etti. Biz CHP’yiz; görev verilirse çalışmaya devam edeceğiz, görev verilmezse de partimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Böyle bir anlayışımız var. Koltuğa küsüp, partiyi bırakıp gidecek halimiz yok. Çünkü bir Atatürk’ün evlatlarıyız. Atatürk’ün kurduğu partiden başka bir partiye de ne üye olmayı nede başka bir yerde görev almayı içimize sindiremeyiz. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Edirne’de seçimlere 1,5 yıl kala; ‘Onun gelecekte güzel hizmetleri olacak; gelecekte de güzel hizmetler yapacak’ diyerek şimdiden adaylığımız açıklaması bizim için de onur meselesi oldu. Demek ki güzel hizmetler yapıyoruz” dedi.  

Eski Vali Konağı’nda Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’nde ‘Edirne Akademi’ adında bir akademi kurduklarını ifade eden Gürkan, “Bu akademi de  söyleşiler, atölyeler, eğitimler olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun muhtarlarımıza ilk dersi ile resmen açıldı. Şimdi 15 Kasım itibariyle de resmi olarak derslerimize başlıyoruz. İnsan hakları, demokrasi, medya, etik gibi çeşitli konularda halkımıza ve personelimize eğitimler vereceğiz. Bu eğitimlerde alanlarında uzman kişiler, Edirneliler ile buluşacak. www.edirne.bel.tr adresindeki başvuru formunda vatandaşlarımız eğitimler için başvuruda bulunabilir yada doğrudan  Dr. Fatma Şakir Memik Kadın Merkezi’ne giderek, başvuru formlarını doldurabilirler. Akademide ilk olarak belediye personeline toplam 56 saat Halkla İlişkiler Eğitimi verilecek. Hukukçular, eğitimciler, siyaset bilimciler, akademisyenler ders verecek. Bu kapsamda Beykoz Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nüket Güz, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Elif Uluğ, İletişim Sosyoloğu Doç. Dr. Serdar Taşçı ve Gazeteci İsmail Saymaz ders verecek” dedi.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!