Üzerinize afiyet

MİLLİ Takım koçu meselesine hastayım. Size bulaşmasın istiyorum ama dayanamıyorum.

Haberin Devamı

Zira ‘Ne oldum dememeli ne olacağım demeli’ günleri geldi çattı. Beşiktaş’ta oynamayan Barış Hersek ve Cemal Nalga’nın yanına Serhat’ı koy Sırbistan’ın ağzı süt kokan bebelerini yen. Bu mudur şimdi? İstiklal marşımızı söyletip bayrağımızı göndere çektiren her Milli Takım’a saygımız ve sevgimiz sonsuz ama hedef Avrupa Şampiyonası’na bu takımla gitmeyeceğimiz de gerçek. Orada bizi silkinip, son sekiz senedir Milli Takımımız üzerine çöken ‘Kıtanın ilk beşine giremeyip olimpiyatlara katılamama kabusu’nu üzerimizden atma görevi bekliyor. Mersin’in bu takım ve koç ikilisiyle tersine gideriz. Ömer, Semih, Ersan, Cenk, Enes, Emir, Sinan ve herhalde Kerem Gönlüm (ki şu an en aklı başında pota altı ağabeyi) vb.. esas oğlanlar gelince Bogdan’ın ayarı bozulur çünkü Tanjevic’de değişen hiçbir şey yok. Hala 1980’lerden kalma ‘Beş dışarda savaşan (!) kamikazelerle’ kenardan onları fırçalayarak maç kazanma demode anlayışızlığı sürüyor.

Haberin Devamı

AKDENİZ’DE ŞAMPİYONUZ AVRUPA’DA?

TANJEVIC’le devam edilirse ben size olacakları söyleyeyim. Daha önce gördüğüm filmlerden fragmanlar anlatayım ki ‘dejavu’ hüsranı yaşamayın. İtalya’daki evine yakın Bormio’daki ‘kondisyon bozma dağ kampını’ çakar bir kere. Orada ağırlık çalışmalarıyla sözüm ona güç yükleme yaptırır takıma ki hedef turnuva zamanı‘ yükleme yaptık ondan şutlar girmiyor’ özrü arkasına saklanabilsin. Bu arada mazeretler katmerlensin diye önemli adamlarda yanlış antrenman yöntemleri yüzünden sakatlanır. Malum Avrupa Şampiyonası’nda ilk üçe girmemiz gereken grubumuzda Yunanistan, Rusya, İtalya, İsveç, Finlandiya var. Bunların oynadığı basketbolla hiç alakası olmayan takımlarla hazırlık maç ve turnuvaları oynatır. Ne biz ne kendisi takımın gerçek rakipleri karşısında ne yapabileceğini göremeyiz.

BUGÜNÜ KURTARACAK KOÇ LAZIM

TANJEVIC gene bizlere ‘Geleceğin takımını hazırlıyorum’ masallarını anlatır. Yakın geçmişimizin kararttı bari geleceğimizi rahat bıraksın. 12 Dev Adam’ın NBA yıldızlarını silip atıp sözüm ona gençleştirdiği takımı 2006’da Japonya’da çaylak sonradan kendi takımı Fenerbahçe’de dahi oynatmadığı Hakan Demirel’in oyun kuruculuğuna teslim ettiği gibi bu yılda atmayan çocuğumuz Doğuş Balbay’lı ‘boşa koşan, ona buna kucaklama savunması yapan’ bir format tehlikesi kapıda. Mersin’de tamam da bu faullü savunmayı Slovenya’da yaptırmazlar adama. Turgay Bey bir kez daha uyarıyorum: Kaprislere ket vurup, Tanjevic defterini ‘Teşekkürlerimizle’ kapatıp milli takımın başına bugün adam gibi bir koç atayın ki BUGÜN’ü kurtaralım.

Yazarın Tüm Yazıları