Uzay’ın dokunduğu efsane şarkılar

Güncelleme Tarihi:

Uzay’ın dokunduğu efsane şarkılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 14:19

1994 yılında henüz 25 yaşındayken geçirdiği motorsiklet kazasıyla hayata veda eden yetenekli müzisyen Uzay Heparı, besteleri ve düzenmeleri ile 90’lı yılların unutulmaz şarkılarına imza attı. Dijital müzik platformu Spotify, ölümünün 23’üncü yılında Uzay Heparı’nın dokunduğu şarkılardan yola çıkarak, Spotify üzerinden en çok dinlenen Uzay Heparı imzalı şarkıları müzikseverler ile paylaştı

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü’nden mezun olan Uzay Heparı, 25 yıla sığan kısa ömründe Türk Pop Müziği’nin unutulmaz isimleri Sezen Aksu, Sertab Erener, Levent Yüksel, Demet Sağıroğlu ve Aşkın Nur Yengi gibi sanatçılarla çalıştı. Bugün hala bu sanatçıların albümlerindeki Uzay Heparı imzalı şarkılar, müzikseverler için ayrı bir anlam taşıyor. 90’lı yılların hit’leri arasında yer alan pek çok şarkının ya düzenlemesinde ya bestesinde Uzay Heparı’nın ismi var.

Spotify üzerindeki dinlenme oranlarına bakıldığında, ardında Uzay Heparı imzası bulunan efsane şarkıların başında ise düzenlemesi Heparı’ya ait olan Küçüğüm ve Sezen Aksu ile birlikte bestelediği Masum Değiliz geliyor. Sezen Aksu ile birlikte bestelediği ve düzenlemesini yaptığı unutulmaz şarkı Yeter ki Onursuz Olmasın Aşk da listede 3’üncü sırada. İşte Spotify’da en çok dinlenen Uzay Heparı imzalı şarkılar:

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!