Uzaya aşk e-mail’i

Güncelleme Tarihi:

Uzaya aşk e-mail’i
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD'nin Louisville Kenti'ndeki yeni yıl kutlamaları sırasında, yeni geliştirilmiş bir lazer cihazı, dünyanın birçok yerinden yollanan e-mail mesajlarını uzayın boşluğuna ve yıldızlara yollayacak. Uzaya gönderilecek e-mailler arasında Türkiye'den yollananlar da var. Mesajını yıldızlarla buluşturmak isteyenler ‘www.experience2000.com internet’ adresine yollayabilecek.

‘Uzaya Milenyum Mesajı’ projesinin sponsorluğunu UniDial adlı şirket gerçekleştiriyor.

‘Louisville 2000’ kutlamaları çerçevesinde, çeşitli eğlencelerin yanısıra, 2000'e yarım saat kala NASA türü bir geriye sayım başlayacak. Bu sırada, havaii fişekler patlayacak, ses ve video gösterileri sunulacak. Özel olarak imal edilen çok güçlü YAG lazer cihazının ışığı 90 kilometre uzaklıktan bile izlenebilecek. Lazer cihazının kalbini ‘Photonic Transmitter’ adlı bir cihaz oluşturuyor. Bu cihaz, dünyanın her yerinden gelen e-mail mesajlarını kızıl lazer ışık parçaları dizisi haline dönüştürecek ve uzaya gönderecek.

SAMANYOLU'NA MEKTUP

Özel lazer cihazının tasarımcısı James Graham ‘‘Tarihi misyonu olan inanılmaz bir görsellik şöleni yaratacaklarını’’ söyledi. James Graham, Türkiye dahil birçok ülkeden binlerce e-mail mesajı aldıklarını kaydetti. E-mail mesajları, sevgililere yazılan mektuplar, yeni yıl için alınan kararlar, insanlık ve dünyaya yönelik umutlar, dostluk ve kardeşlik mektupları olarak niteleniyor.

Louisville'deki UniDial Şirket yetklileri, ilk kez böyle bir deneyimin gerçekleşeceğini kaydederek, ‘çok heyecanlı’ olduklarını belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!